Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Važne pobjede afričkih momčadi, Novi Zeland slavio nakon produžetka

Čak tri neizvjesne utakmice vidjeli smo u jutrošnjem programu Svjetskog prvenstva u košarci, a četvrta jednosmjerna može biti veoma važna za nastavak natjecanja u Skupini B. Sve tri afričke reprezentacije upisale su pobjede te ostavile nadu u prolazak u drugi krug natjecanja.

Južni Sudan je u prvoj utakmici dana s 89:69 savladao Kinu, te se sada momci izbornika Luola Denga nadaju da će Portoriko izgubiti i od Srbije i od Kine, da bi kao drugoplasirana reprezentacija prošli u drugi krug. Carlik Jones još je jednom bio najbolji igrač Južnog Sudana, ubacivši 21 poen i podijelivši šest asistencija, a valja zabilježiti da je sa 16 godina i 345 dana Khaman Maluach postao treći najmlađi igrač u povijesti Mundobasketa. Za Kinu je 22 poena ubacio Kyle Anderson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zelenortski otoci su u sklopu Skupine F sjajno odigranom posljednjom četvrtinom, a poglavito posljednje tri minute, stigli do pobjede nad Venezuelom 81:75. Obje momčadi bile su pucački raspoložene, ubacivši ukupno 23 trice, a afrička je momčad pogađala respektabilnih 1.44 poena po šutu. Najbolji strijelac u pobjedničkoj momčadi bio je Betinho Gomes s 22 poena, dva manje dodao je Will Tavares, dok se kod Venezuele s 15 poena istaknuo David Cubillan.

Neizvjesno je bilo na susretu Skupine C između Novog Zelanda i Jordana, a Tall Blacksi su na koncu slavili nakon produžetka s 95:87. Bili su Novozelanđani bolji suparnik kroz većinu osnovnog dijela susreta, ali upadaju u crnu rupu sredinom posljednje četvrtine, kada Jordan na krilima Freddya Ibrahima serijom 12:2 smanjuju zaostatak na svega pola koša (75:74).

Na 38 sekundi prije kraja Novi Zeland je vodio 83:78, ali tada na scenu stupa glavna zvijezda Jordana Rondae Hollis-Jefferson i ubacuje najprije tri slobodna bacanja, pa potom tricu uz dodatno bacanje, dok na drugoj strani Shea Ili promašuje šut sa zvukom sirene, pa utakmica rezultatom 85:85 odlazi u produžetak. Jordanci kao da su se potpuno ispuhali u završnici osnovnog dijela, tako da su u produžetku ubacili svega dva poena iz slobodnih bacanja. Najbolji kod pobjednika bio je Izayah Le’afa s 23 ubačaja, dok Jordanu nije pomoglo ni 39 poena i devet skokova Hollis-Jeffersona.

Još napetije bilo je na utakmici Obale Bjelokosti i Irana. Momčadi su se šest puta tokom utakmice izmjenjivale u vodstvu, uz još šest neodlučenih rezultata, a nitko tokom čitavog susreta nije ostvario prednost veću od osam poena. Ušlo se tako i u neizvjesnu završnicu, u kojoj je najprije Behnam Yakhchali tricom 71 sekundu prije kraja izjednačio na 66:66, da bi Arsalan Kazemi polaganjem 13 sekundi prije kraja doveo Irance u vodstvo 69:68.

Uslijedio je prekršaj Iranaca na Solo Diabateu, suđena je i nesportska greška, a Diabate pogađa sva tri slobodna bacanja. Preostalo je šest sekundi za napad Iranaca, ali Yakhchali ovog puta promašuje tricu te Afrikanci slave važnu pobjedu, s kojom sada mogu ići na sve ili ništa protiv Brazila, da bi pokušali izboriti prolazak iz Skupine G. Nisre Zouzoua je sa 17 koševa bio najučinkovitiji Bjelokošćanin, dok je za Iran Yakhchali ubacio 19 poena.

Komentari

Povezano