Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Večer neizvjesnosti u Premijer Ligi uz prvu pobjedu Bosca

Veoma neizvjesne tri utakmice te prvu ovosezonsku pobjedu Bosca, vidjeli smo u subotnjem programu košarkaške FAVBET Premijer Lige.

U Kostreni je kod Škrljeva gostovao Zabok, a igrači trenera Ivana Tomasa su se kući vratili pobjedom od 89:85. Kroz gotovo čitavo prvo poluvrijeme domaćini su držali vodstvo da bi krajem istog Zabok preuzeo vodstvo, kojeg su osim u dva navrata početkom treće četvrtine, održali do kraja susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednju minutu se ušlo s 83:80 za goste koji su do kraja susreta ostali pribrani i koncentrirani te zasluženo odnijeli dva boda iz ovog susreta. Do pobjede je Zabok s 18 poena, 11 skokova i pet asistencija vodio Antonio Sikirić, dok Škrljevu nije pomoglo ni 26 poena Karla Uljarevića.

Gostujuću pobjedu upisali su i košarkaši Bosca slavivši u Sinju kod Alkara s 95:83. Sa svega tri seniora u rosteru te sedam igrača u rotaciji, trener Ante Samac potpuno je nadmudrio kolegu Tihomira Mustapića na suprotnoj strani te je tako mlada zagrebačka momčad zasluženo proslavila prvu pobjedu u sezoni.

Toni Jelenković je predvodio Bosco s 29 poena i devet asistencija, dok se kod Alkara u svom debiju istaknuo šibenski Norvežanin Andrija Blatančić, upisavši 18 poena, osam skokova i pet asistencija.

Najugodnije iznenađenje dosadašnjeg djela prvenstva, košarkaši Dubrovnika, slavili su na gostovanju u Zagrebu kod Dubrave nakon produžetka sa 78:74. Unatoč vodstvu “Lavova” od 14 poena početkom drugog poluvremena, Gospari su se vratili u utakmicu, čak i preuzeli vodstvo u posljednjoj dionici, a na kraju regularnog dijela i obranili napad Dubrave te se rezultatom 71:71 otišlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta nismo vidjeli previše kvalitetne košarke, pa je rezultat 7:3 gostima bio dovoljan za pobjedu. Sjajni Filip Vujičić ponovno je predvodio Dubrovnik, večeras s 28 poena, dok je 25 koševa za Dubravu ubacio Toni Ročak.

Podjednako neizvjesno bilo je i na drugom kraju metropole, gdje je u Draženovom domu Dinamo ugostio Šibenku te slavio s 83:80. Gosti su odigrali sjajnu treću četvrtinu koju su zaključili s vodstvom od 64:60, ali Dinamo dolazi do preokreta u posljednjih deset minuta.

Igrači trenera Josipa Sesara ostali su koncentrirani na liniji slobodnih bacanja na samom kraju susreta, a posljednji pokušaj Šibenke uputio je Antonio Klarin jednom rukom sa svoje polovice te je malo nedostajalo da fenomenalnim košem gosti dođu do produžetka.

Najbolji strijelac Dinama bio je Filip Kraljević s 20 poena, dok je za goste 15 ubacio Klarin.

Komentari

Povezano