Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Večer rekorda u Pittsburghu: dvije legende NHL-a upisale dva jubileja

U noći sa srijede na četvrtak u Pittsburghu se odigrao dvoboj Penguinsa i Buffalo Sabresa. Iako je početak sezone te su rezultati bitniji nego sredinom sezone, noćas to nije bio slučaj. U PPG Paints Areni sve oči su bile uprte u Sidneya Crosbyja te u Jevengenija Malkina. Kanađanin i Rus su prije početka utakmice bili na korak od jubileja, a tijekom utakmice su ga i dosegli.

Naime, jedna od većih legendi hokeja na ledu, Crosby, prije utakmice bio je na 1599 bodova u karijeri. A do jubilarnog 1600. stigao je u prvoj trećini kada je na power playu upisao asistenciju za smanjenje na 1:2. Tako je legendarni Kanađanin postao 10. hokejaš u povijesti kojemu je to pošlo za rukom. Iako su Penguinsi do kraja prve trećine primili gol za 1:3, u drugoj su se u potpunosti vratili na 3:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se u posljednji period ušlo s izjednačenim rezultatom, a takvo stanje na terenu je prekinuo Malkin. Rus je tako došao do svog jubileja. On je prije početka utakmice bio na 499 golova te je nakon pogotka za vodstvo 4:3 stigao do svog 500. čime je postao 48. igrač u NHL povijesti s tim uspjehom.

No, to nije bilo posljednje uzbuđenje na utakmici. Nakon tog gola Sabresi su nanizali dva za vodstvo 4:5 prije nego li je 46 sekundi prije kraja Rickard Rakell donio Penguinsima izjednačenje i produžetak.

A tamo se ukazao njihov najbolji igrač svih vremena. Sidney Crosby je ponovno ključan bio u segmentu s igračem više. Dobio je pak na pladnju te legeda Penguinsa nije imala problem pospremiti ga u praznu mrežu za 6:5 i treću ovosezonsku pobjedu.

Komentari

Povezano