Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Večer remija u kvalifikacijama za EURO obilježio Bardhijev gol iz slobodnog udarca

Nakon što smo u popodnevnom terminu pratili ukupno četiri utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, večeras smo od 20:45 na programu imali tri utakmice. Sve tri su okončane remijima.

U skupini C su na katastrofalnom travnjaku stadiona Toše Proeski, snage odmjerili Sjeverna Makedonija i Italija koja je u ovaj susret ušla s novim trenerom – Lucianom Spallettijem. Nakon što je prvi dio završio bez pogodaka, domaća reprezentacija je kapitulirala nakon samo sedamdesetak sekundi igre u drugom. S ruba šesnaesterca je pucao Nicolo Barella čiji udarac pogađa gredu, ali lopta se odbija na glavu Cire Immobilea koji nema težak posao pa se samo naklonio i postigao pogodak vrijedan vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To vodstvo Italije je trajalo sve do 81. minute u kojoj je kapetan Enis Bardhi namjestio loptu na 18 metara od gola i sjajnim udarcem iz slobodnjaka zaledio Gianluigija Donnarummu na vratima gostiju za erupciju oduševljenja domaćih navijača i konačnih 1:1.

Zanimljivo je za istaknuti da je ovo bila prva utakmica talijanske nogometne reprezentacije u kojoj nijedan član Milana ili Juventusa nije nastupio još od 1987. godine i sraza protiv Švedske.

U skupini I su na rasporedu bile dvije utakmice. Nogometaši Kosova su u Prištini ugostili Švicarsku, dok su Rumunji u Bukureštu ugostili Izrael.

Švicarska je na Kosovu povela u 14. minuti. Edmilson Fernandes je bio usamljen na desnoj strani te je imao svo vrijeme svijeta za ubačaj, a on je pronašao Rema Freulera koji s nekih sedam metara matira vratara domaćih. Arijaneta Murića. Gosti su tu rezultatsku prednost držali do 65. minuti u kojoj reprezentacija Kosova izjednačava na 1:1. Amir Rrahmani je sa svoje polovice poslao krasnu dugu loptu ka Milotu Rashici koji se ubacio ispred Ricarda Rodrigueza i uputio centaršut u srce kaznenog prostora gdje je usamljen stajao Vedat Muriqi. Napadač Mallorce se samo naklonio za izjednačenje na 1:1.

Švicarska je do nove prednosti stigla u 79. minuti. Xherdan Shaqiri je fenomenalnom dijagonalom proigrao Rodrigueza na lijevoj strani kaznenog prostora domaćih, a lijevi bek Švicarske vraća prizemnu loptu za Freulera čiji udarac u gol zakucava kapetan Kosova, Amir Rrahmani. I kada se činilo da će susret završiti pobjedom Švicarske, pet sekundi prije kraja utakmice je Muriqi svojim drugim pogotkom na utakmici donio svojoj reprezentaciji vrijedan bod.

Remi smo vidjeli i u Rumunjskoj. Domaćini su u vodstvo došli preko Denisa Alibeca u 27. minuti nakon velike pogreške vratara Omrija Glazera koji nije uspio iskontrolirati jedan udarac s 20-ak metara od svog gola pa se Alibec samo zahvalio natrčavši prvi na tu loptu. Tu su prednost zadržali do 53. minute kada najveći izraelski “dijamant”, 19-godišnji Oscar Gloukh, s ruba kaznenog prostora snažnim udarcem zabija za konačnih 1:1.

Komentari

Povezano