Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vedran Jugović zabio hat-trick za drugu pobjedu u nizu Osijeka

U drugoj utakmici subotnjeg programa 13. kola SuperSport HNL-a Osijek je ugostio Istru na Opus Areni. Domaćini su slavili rezultatom 3:1, a junak utakmice bio je Vedran Jugović koji je postigao sva tri pogotka za Osijek i upisao svoj prvi hat-trick u karijeri. Zoran Zekić tako je nakon pobjede protiv Hajduka u prošlom kolu upisao drugo uzastopno slavlje od kad se vratio na klupu Osijeka.

Zekićeva momčad sada drži treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici te su stigli na samo tri boda zaostatka za vodećim Hajdukom. Istra je pak ostala na pretposljednjem mjestu sa samo jednom pobjedom u 13 odigranih kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je Osijek veći posjed lopte tijekom prvog poluvremena, ali nije bio pretjerano opasan po suparnička vrata. Nail Omerović je u desetoj i 23. minuti prijetio silovitim udarcima, ali u oba navrata vratar Istre Lovro Majkić bio je spreman na te pokušaje. Osim toga, Domagoj Bukvić je odlično pokušao iz slobodnog udarca u 38. minuti, ali i taj udarac je uspješno obranio Majkić. Istra je uputila svega jedan udarac u okvir prema vratima Osječana u prvom dijelu preko Mateja Vuka koji je pucao u 14. minuti, ali nije to bilo dovoljno konkretno.

Odlučio se Zekić na predahu uvesti u igru Miju Caktaša i Jugovića, a upravo je ovaj potonji već u 47. minuti postigao pogodak. Slično kao protiv Hajduka u prošlom kolu, Osijek je poveo na samom početku drugog poluvremena kada je Bukvić izveo udarac iz kuta, a Jugović pospremio loptu glavom pored nemoćnog Majkića.

U 68. minuti dogodila se iznimno neobična situacija. Nakon izvedenog udaraca iz kuta igrači Istre su zastali nakon zvižduka, a branič Osijeka André Duarte je u nastavku te akcije postigao pogodak. Naime, zvižduk nije stigao od strane glavnog suca već je netko s tribine koristio zviždaljku što je zbunilo gostujuće igrače. Uslijed toga, Jakov Titlić je na kraju poništio Osijekov pogodak.

Osijek je povećao svoju prednost u 86. minuti kada je ponovno strijelac bio Jugović. Opet su domaćini imali udarac iz kuta, Slavko Bralić je prebacio loptu na drugu stativu, a tamo se našao Jugović koji je postigao svoj drugi pogodak na utakmici.

A onda je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade isti igrač stigao do i do trećeg pogotka. Igrač Istre igrao je rukom u svojem kaznenom prostoru, a nakon intervencije VAR-a Titlić je pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je sigurno izveo kapetan Jugović i tako postigao svoj prvi hat-trick u karijeri. Do kraja susreta, Istra je smanjila na 3:1 u sedmoj minuti sudačke nadoknade, a pogodak je postigao Elisa Filet.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano