Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vegas pregazio Floridu za 2-0 u finalu Stanley Cupa

Hokejaši Vegas Golden Knightsa su slavili i u drugoj utakmici finala Stanley Cupa protiv Florida Panthersa. Nakon što su u prvoj utakmici u svojoj T-Mobile Areni slavili s 5:2, ovog puta je bilo još uvjerljivije, a završilo je sa 7:2.

Golden Knightsi su već u prvoj trećini ostvarili prednost od 2:0. Prvi pogodak su postigli u osmoj minuti kada je strijelac bio Jonathan Marchessault, dok je vodstvo udvostručeno u 19. minuti nakon što je branič Alec Martinez zabio svoj prvijenac u ovosezonskom doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek što je počela druga trećina, Vegas je poveo s 3:0 golom Nicolasa Roya, a u 27. minuti je semafor pokazivao 4:0. U jeku napada Panthersa, Mark Stone je ostao bez palice i na putu do klupe odlučuje ”proći kroz suparnika”, a dok je zamijenio palicu njegovi su suigrači preuzeli posjed paka. Chandler Stephenson ga je dodao Stoneu koji nakon toga prosljeđuje pak Brettu Howdenu, a on zaobilazi Bobrovskog i zabija za ogromnu prednost domaćih hokejaša.

Tada se trener gostiju odlučio na zamjenu vratara pa je između vratnica stao Alex Lyon. Peti je to slučaj u ovosezonskom doigravanju u kojem su Golden Knightsi natjerali protivnike na promjenu golmana te su samo Bruinsi iz 2011. godine (7) u posljednjih 30 godina uspješniji u tom parametru.

Do kraja druge trećine smo vidjeli mnogo koškanja, a Panthersi nisu uspjeli iskoristiti dvije situacije s igračem više pa se na pauzu otišlo s vodstvom Vegasa od visokIh 4:0.

Panthersi su do smanjenja zaostatka na 4:1 stigli golom Antona Lundella poslije 14 sekundi igre u trećoj trećini nakon što je pak na putu do gola pogodio dva hokejaša Vegasa. Ako je u tom trenutku bilo ikakve sumnje oko pobjednika, ona je nestala dvije minute kasnije kada je Jack Eichel poslije oduzete lopte primijetio usamljenog Marchessaulta koji nema težak posao ubacivanja paka u mrežu za 5:1.

Marchessault je tako došao do tri izravna sudjelovanja kod pogodaka u večerašnjoj utakmici (2 gola i jedna asistencija) te je u tom trenutku, s 21 bodom u doigravanju, bio treći najuspješniji hokejaš u NHL-u. Ispred njega su bili samo njegov suigrač Eichel s 22 boda te Dallasov Roope Hintz (24).

Na 6:1 je u 51. minuti povećao Mike Amadio što mu je donijelo prvi bod u finalnoj seriji. Sve zasluge za pogodak ipak idu Williamu Karlssonu koji je oduzeo pak u svojoj trećini, pokrenuo kontranapad i dodao traileru Amadiju koji zabija u praznu mrežu.

Matthew Tkachuk je svojim prvim pogotkom u finalu postao prvi hokejaš u aktualnom NHL doigravanju s dvoznamenkastim brojem golova (10) i asistencija (12) te je tako smanjio na 6:2, dok je konačnih 7:2 postavio Brett Howden pogotkom s igračem više samo dvije minute prije kraja dvoboja. Tim pogotkom su izjednačili klupski rekord NHL doigravanja.

Treća utakmica se igra u noći s četvrtka na petak od 2:00 sata po hrvatskom vremenu.

Komentari

Povezano