Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vekić bolja od američke povratnice za prvu pobjedu u Cincinnatiju nakon četiri godine

Najbolje plasirana hrvatska tenisačica, Donna Vekić, nastavila je perfektan početak hrvatskih tenisača i tenisačica u Cincinnatiju. Nakon što su Petra Martić i Borna Ćorić pobjedama započeli nastup, isto je učinila i Donna svladavši Jennifer Brady s tijesnih 7-6 7-5.

Brady, nekadašnja 13. tenisačica svijeta i bivša finalistica Australian Opena se na Tour se vratila u srpnju na kanadskom ITF turniru nakon što je s terena izbivala gotovo pune dvije godine poslije teških ozljeda noge i koljena. Sada kada se vratila na teren, uspjela je pobjedama nad Kalininom i Ostapenko, obje TOP 30 tenisačice svijeta, pokazati kako joj neće mnogo trebati prije nego što se vrati u sam vrh ženskog tenisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se samog meča tiče, Donna ga je otvorila na sjajan način oduzevši Amerikankin prvi servis gem i to bez izgubljenog poena. Čuvala je tu prednost sve do vodstva od 4-3 kada se Brady vraća u set oduzevši joj servis za 4-4. U konačnici je o pobjednici prvog seta odlučivao tiebreak, a njega sa 7-5, nakon dvije prethodno propuštene set lopte, osvaja hrvatska tenisačica.

Na otvaranju drugog seta su Vekić i Brady izmijenile po jedan break, a Amerikanka je Donni još jednom oduzela servis kod 4-4 te je imala servis za set. Ipak, to će se pokazati njezinim posljednje osvojenim gemom jer je hrvatska tenisačica osvojila posljednja tri gema za konačnih 7-6 7-5 i prekid niza od tri uzastopna poraza na WTA Touru. Također, prekinula je i niz od četiri godine bez pobjede u glavnom turniru Cincinnatija.

U meču drugog kola, Vekić će igrati protiv Bjeloruskinje Viktorije Azarenke protiv koje vodi s 2-1 u međusobnim mečevima i baš je protiv nje upisala prethodnu pobjedu na ovom turniru.

Komentari

Povezano