Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vekić i Ćorić otvorili Hopman Cup pobjedom

Ovog tjedna se u francuskoj Nici održava 32. izdanje teniskog Hopman Cupa na kojem hrvatsku reprezentaciju čine najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić i najbolje rangirani tenisač Borna Ćorić. U prvom kolu skupine 2, Hrvatska je svladala Belgiju s 2-1 nakon što je o pobjedniku odlučivao supertiebreak meča parova.

Belgija je povela s 1-0 nakon što je Elise Mertens s uvjerljivih 6:2 6:2 svladala Donnu Vekić, ali onda stvari na početak vraća Borna Ćorić koji je po prvi put u karijeri, nakon pet poraza, uspio pobijediti Davida Goffina. Konačni rezultat je bio 6:3 2:6 i 10:4 pa je o ukupnoj pobjedi odlučivala igra parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesni prvi set, u kojem su servirali za set, a nešto kasnije i spašavali set loptu, Donna i Borna su dobili sa 7:6. Drugi set je bio poravnat do 3:3 nakon čega Mertens i Goffin osvajaju posljednja tri gema i dolaze do novog supertiebreaka. Ključan niz su Vekić i Ćorić napravili nakon rezultata od 4-4 kada osvajaju pet od sljedećih šest poena te u konačnici slave sa 10-6.

Na obnovljenom Hopman Cupu koji se nije igrao od 2019. godine, sudjeluje ukupno šest reprezentacija koje su podijeljene u dvije skupine. Osim Hrvatske i Belgije u skupini 2 je još i Španjolska koju predvodi najbolji tenisač svijeta Carlos Alcaraz uz kojeg će nastupiti Rebeka Masarova.

U petak je na rasporedu ogled između Španjolske i Belgije, dok u subotu igraju Hrvatska i Španjolska. Pobjednici skupina će izboriti plasman u finale, a mi podsjećamo da je Hrvatska jednom osvojila ovo natjecanje. Radi se o 1996. godini kada su do titule došli Iva Majoli i Goran Ivanišević.

Komentari

Povezano