Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vekić nakon velike borbe bolja od Azarenke; kraj za Ćorića i Martić

Nakon što je svo troje hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na Masters turniru u Cincinnatiju upisalo pobjede u prvom kolu, u drugom je dvoje već ispalo. Borna Ćorić je s 2-1 u setovima izgubio od Huberta Hurkacza, Petra Martić je istim rezultatom poražena od Karoline Muchove, no razlog za slavlje je ponudila Donna Vekić koja je u dramatičnom meču svladala Viktoriju Azarenku s 2-1.

Krenimo od pobjednice. Dvoboj između Donne Vekić i Viktorije Azarenke je trajao gotovo dva i pol sata, a obilježile su ga breakovi kojih je bilo čak 13 u 28 gemova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tenisačica je meč otpočela tako što je izgubila svih svojih pet servis gemova u prvom setu, no ni Azarenka nije bila naročito bolja jer je ona na svom servisu osvojila tek jedan gem. Ipak, to joj je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta sa 6-3.

U drugom setu je Vekić spasila čak osam od devet break lopti, dok je Azarenki oduzela tri servis gema što je bilo itekako dovoljno za osvajanje drugog seta sa 6-3 usprkos tome što je osvojila tek 57% poena nakon prvog servisa. Azarenku servis nije slušao niti malo pa je u drugom setu uspješno ubacila tek 45% prvog servisa, dok je na drugom osvojila samo 24% poena (5/21).

Nasuprot svemu onome što smo vidjeli u uvodna dva seta (12 oduzetih servisa u 18 servis gemova), u trećem setu nismo vidjeli niti jednu break priliku sve do vodstva Vekić od 4-3. Tada hrvatska tenisačica dolazi do tri vezane break prigode te drugu pretvara u break za 5-3.

U servisu za meč, nije uspjela doći do meč lopte te je, iako je spasila čak četiri break lopte, pokleknula na petoj nakon briljantne backhand paralele bjeloruske tenisačice. Ipak, Donna se mogla pouzdati da će zasigurno imati priliku dokopati se meč lopti na servis protivnice u čemu i uspijeva te na kraju već prvu iskorištava za konačnih 3-6 6-3 6-4 i plasman u osminu finala WTA-1000 turnira u Cincinnatiju.

Sada joj slijedi ogled protiv Ons Jabeur. Tunižanka vodi s 3-1 u međusobnim mečevima, no njih dvije nisu igrale još od 2019. godine.

Ćorić je u Cincinnatiju bio u ulozi branitelja naslova, no prošlogodišnju senzaciju nije uspio ponoviti ni izbliza pa je nastup okončao već u drugom kolu. Prvi hrvatski reket se na početku meča našao u rezultatskom deficitu od 4-1, no kod Hurkaczevog servisa za osvajanje seta pri rezultatu od 5-3 pravi veliki preokret te osvaja svih 16 posljednjih poena prvog seta te ga osvaja sa 7-5.

Nažalost u sljedeća dva seta nije uspio oduzeti Hurkaczev servis, dok je njemu Poljak oduzimao servis u tri navrata te je u konačnici ta dva seta dobio po 6-3 čime je izborio meč osmine finala protiv prošlogodišnjeg finalista Stefanosa Tsitsipasa koji ga je dobio u osam od deset dosadašnjih ogleda.

Nakon jučerašnjeg poraza, Ćorić je kliznuo 12 mjesta te je na “live rankingu” trenutno 28. tenisač svijeta.

Otprilike u isto vrijeme je svoj meč igrala i Petra Martić. Ona je preko puta mreže imala Čehinju Karolinu Muchovu, finalisticu Roland Garrosa.

Prvi set njihovog meča su obilježili nizovi od tri uzastopno osvojena gema. Najprije je Čehinja osvojila prva tri gema pa je onda hrvatska tenisačica odgovorila istom mjerom da bi u konačnici Muchova set okončala s nova tri osvojena gema u nizu za 6-3 i vodstvo od 1-0 u setovima.

Drugi set je bio poravnat do 2-2, no onda Petra osvaja tri gema u nizu za vodstvo od 5-2. Martić je u tom setu iskoristila jedinu break prigodu do koje je došla, dok je Čehinja propustila sve četiri koje je imala pa je hrvatska tenisačica osvojila drugi set sa 6-3.

U trećem setu je Petra izborila ukupno pet break lopti, ali ni jednu nije pretočila u break, dok je Muchova iskoristila svoju prvu break priliku te je osvojivši odlučujući set sa 6-3 izborila osminu finala i meč protiv Grkinje Marije Sakkari koju je svladala na spomenutom Roland Garrosu.

Komentari

Povezano