Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vekić poražena od kvalifikantice u prvom kolu US Opena

Najbolje plasirana hrvatska tenisačica, Donna Vekić, završila je nastup na US Openu već u prvom kolu. Ona je sa 6-2 5-7 2-6 izgubila od američke kvalifikantice Sachije Vickery.

204. tenisačica svijeta je pružila svoj maksimum u ovom meču te je uspjela uzeti skalp hrvatskoj tenisačici. Prvi set nije mogao ukazivati na takav rasplet. Donna je tijekom njega spasila sve tri break prilike s kojima se suočila, dok je u dva navrata oduzimala servis domaćoj tenisačici za konačnih 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je bio mnogo izjednačeniji. Nakon što je Vekić propustila tri vezane break prilike kod vodstva od 3-2, uslijedio je niz Amerikanke od tri uzastopno osvojena gema nakon čega je povela s 5-3. Donna se uspijeva vratiti u set i izjednačiti na 5-5, međutim Vickery osvaja dva gema u nizu i izjednačava na 1:1 u setovima.

Obje tenisačice su u drugom setu imale po 12 winnera, ali Vickery je imala isto toliko neprisiljenih pogrešaka, dok je ih Donna imala sedam više.

Odlučujući treći set je bio izjednačen do 2-2, a onda Vickery oduzima servis gem Donni i preuzima kontrolu nad susretom i s četiri uzastopno osvojena gema dolazi do neočekivane pobjede. Najbolja hrvatska tenisačica današnjice je u trećem setu imala velikih problema s grčevima te se na koncu i rasplakala kod promjene polja na 2-5.

Vickery u drugom kolu očekuje meč protiv Belgijke Greet Minnen koja je večeras svladala legendarnu 43-godišnju Amerikanku Venus Williams.

Komentari

Povezano