Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vekić preokretom svladala treću tenisačicu svijeta

Danas su na teniskim terenima u Berlinu i Londonu, svoje mečeve igrali Donna Vekić te Nikola Mektić i Mate Pavić. I dok su Nikola i Mate tijesno poraženi u prvom kolu ATP turnira u Londonu od prvih nositelja, Donna je u Berlinu upisala veliku pobjedu protiv treće tenisačice svijeta.

Vekić je danas odigrala sjajan meč na travnatoj podlozi u Berlinu gdje je s 2-1 u setovima svladala Kazahstanku Elenu Rybakinu čime je izborila plasman u četvrtfinale turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu smo vidjeli ukupno 5 break lopti, no nijedna od tenisačica ih nije uspjela kapitalizirati pa je set otišao u tiebreak. Tamo je Rybakina s glatkih 7:1 bila bolja od Vekić pa je povela s 1-0 u setovima.

Donna je ključan, a ujedno i jedini break drugog seta, napravila pri vodstvu od 3:2 kada je iskoristila treću break priliku. Osječanka je uspješno sačuvala tu prednost te je osvojila set sa 6:3 i tako izjednačila na 1-1 u setovima.

Kao i u drugom setu, nijedna od tenisačica nije dolazila do break prilika na početku trećeg. Rezultat je bio izjednačen sve do 3:3, a onda Vekić dolazi do jedine break lopte kompletnog seta koju iskorištava za ključan break i pobjedu od 2-1 u setovima.

Vekić se tako osvetila Kazahstanki za poraz u osmini finala olimpijskog turnira u Tokiju što je bio njihov jedini dosadašnji međusobni meč, a ovo joj je bila prva pobjeda protiv TOP 5 tenisačice svijeta nakon gubitka prvog seta u karijeri.

Osječanku u četvrtfinalu očekuje ogled protiv Ruskinje Eline Avanesyan koja je kao “sretna gubitnica” ušla u glavni ždrijeb poslije ozljede naše Petre Martić.

S druge strane, u izrazito tijesnom meču prvog kola ATP turnira u Londonu, u kojem nismo vidjeli niti jedan jedini break, Mektić i Pavić su doživjeli prvi poraz na travnatoj podlozi nakon prošlogodišnjeg finala Wimbledona. Bolji od njih su bili prvi nositelji turnira – Wesley Koolhof i Neal Skupski sa 7:6 6:7 7:10.

U odlučujućem super-tiebreaku je rezultat bio neriješen sve do 4:4, a onda su Mektić i Pavić došli do mini-breaka prednosti i vodstva od 6-4. Ipak, zlatni hrvatski olimpijci su do kraja meča osvojili tek jedan poen pa su Nizozemac i Britanac došli do pobjede od 6:7 7:6 10:7.

Komentari

Povezano