Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vekić u dva seta do trećeg kola Olimpijskih igara

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 3. kolo Olimpijskih igara u Parizu, nakon što je sa 6:3 i 6:4 savladala 171. igračicu svijeta prema WTA ljestvici, Kanađanku Biancu Andreescu, te time ponovila rezultat od prije tri godine iz Tokija.

Nakon što je prvih šest gemova u meču otišlo na stranu servirke, Vekić je uzela break loptu u sedmoj igri nakon tri break lopte, potom još jednu svoju servis igru te ponovno uzela servis Andreescu za zaključak prvog seta rezultatom 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set ponudio nam je malo više dramaturgije, a nakon što je Vekić otvorila drugi set poenom na svoj servis, uslijedila su po dva break poena sa svake strane. Potom Andreescu osvaja svoju servis igru za 3:3, da bi sljedeća dva servisa otišla na stranu protivnica. Vekić je ponovno sigurna na svome servisu za 5:4, da bi potom Vekić uzela posljednji servis Kanađanki za 6:4 i prolazak u 3. kolo.

Valja napomenuti i kako se početkom drugog seta Kanađanka ozlijedila, što joj je oslabilo beckhand igru, ali to nikako ne umanjuje pobjedu Osječanke. Nju u sljedećem kolu čeka pobjednica dvoboja između Argentinke Maríe LourdesCarlé te Amerikanke Cori Gauff.

Komentari

Povezano