Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vekić uvjerljiva na startu WTA turnira u Berlinu, Konjuh poražena u Italiji

Prvi dan novog teniskog tjedna je bio jako bogat za hrvatske tenisačice koje su nastupale u Berlinu i Gaibi. Donna Vekić je slavila protiv Varvare Gracheve u prvom kolu WTA Berlina, dok je na istom mjestu Petra Martić poražena u konkurenciji parova. Do pobjede nije uspjela doći ni Ana Konjuh od koje je u prvom kolu Challengera bolja bila Lisa Pigato.

Donna je danas suvereno izborila drugo kolo travnatog turnira u njemačkoj prijestolnici svladavši Ruskinju Varvaru Grachevu s 2-0 u setovima za 90 minuta igre. Osječanka je oba seta završavala s duplim breakom te ni u jednom trenutku nije dovela pitanje pobjednice u pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom kolu ju očekuje dvoboj protiv pobjednice meča između Kazahstanke Elene Rybakine i Ruskinje Poline Kudermetove.

Na istom mjestu događaja je danas nastupila i Petra Martić koja je u paru s Grkinjom Marijom Sakkari izgubila od češke kombinacije sastavljene od Katerine Siniakove i Markete Vondroušove rezultatom 2:6 6:2 8:10.

Na Challengeru u talijanskoj Gaibi je nastupila Ana Konjuh, a za protivnicu u prvom kolu je imala 19-godišnju domaću predstavnicu Lisu Pigato koja je dobila pozivnicu organizatora za ovaj turnir. Dubrovčanka je izvrsno otvorila susret te je povela s 2:0, ali domaća tenisačica osvaja šest od sljedećih 7 gemova te s 3 oduzeta servisa dobiva set sa 6:3.

I drugi set je Ana otvorila vodstvom od 2:0, no ovog puta ga je nešto dulje zadržala. U jako dugom gemu kod 3:2, Pigato oduzima Konjuh servis i izjednačava na 3:3. Nije to pokolebalo hrvatsku tenisačicu koja osvaja sljedeća tri gema i osvaja drugi set sa 6:3.

Suprotno prethodna dva seta, na početku trećeg je Pigato došla do prednosti od jednog breaka i vodstva od 2:0, no Ana je ubrzo izjednačila na 3:3. Pri tom rezultatu je Talijanka došla do 3 vezane break prilike, međutim Konjuh s nekoliko fantastičnih servisa uspijeva to spasiti i s dva as servisa dolazi do prednosti od 4:3.

Imala je Konjuh priliku prelomiti meč u tim trenucima, ali nije uspjela kapitalizirati dvije break lopte pa je Pigato izjednačila na 4:4, a nakon samo par minuta i upisati pobjedu od 6:3 3:6 6:4.

Komentari

Povezano