Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Velež se revanširao Zrinjskom u vatrenom mostarskom derbiju

Uvijek uzbudljivi mostarski gradski derbi između Veleža i Zrinjskog odigran na stadionu u Vrapčićima, koji je bio prekinut na nekoliko minuta zbog obračuna gostujućih Ultrasa sa snagama reda, nakon više od 3 godine pripao je Veležu.

U utakmici isprekidanoj problemima s gostujućom publikom u prije spomenutom prvom poluvremenu, kao i problemima s domaćom publikom u drugom poluvremenu, Rođeni bivšeg trenera Slaven Belupa Deana Klafurića su odlično ušli u utakmicu i zaredali s prilikama koje je predvodio opasni gruzijski krilni igrač na posudbi iz Sarajeva, Guliashvili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 31. minuti stigao je prvi prekid koji je trajao preko 20 minuta, susret se prekidao još jednom i zbog spornog transparenta, da bi Velež do prvog pogotka stigao u 41. minuti preko Nermina Haskića na asistenciju Ede Vehabovića.

Na 2:0 je u drugom poluvremenu povisio Giorgi Guliashvili u 52. minuti iskoristivši veliku grešku Darija Čanađije, da bi u 78. minuti još jedan bivši HNL igrač Matej Senić grubo pogriješio odigravši lošu povratnu loptu, što je iskoristio Gruzijac Guliashvili i postigao svoj drugi pogodak na susretu za velikih 3:0.

Za sam kraj katastrofe Zrinjskog, FIFA sudac Irfan Peljto opravdano je pokazao crveni karton bivšem kapetanu Hajduka i Rijeke Filipu Bradariću zbog grubog starta na Mihaela Mlinarića u 90. minuti.

Uzvratili su tako igrači Veleža na najbolji mogući način Zrinjskom za istovjetan poraz kojeg su im nanijeli prije manje od mjesec dana, upisavši ujedno i izjednačenje rekordnog slavlja nad Zrinjskim. Dosadašnji rekord u odigranim utakmicama bila je pobjeda 4:1 24. svibnja 2003. godine u Premier ligi, dok je s 3:0 registriran i prekinuti BH kup susret 28. rujna 2011. godine.

Nogometaši Veleža primaknuli su se Zrinjskom na bod zaostatka, a obje ekipe uoči reprezentativne pauze ostaju na minusu od prvoplasiranog Borca.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano