Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Veličanstveni preokret Manchester Uniteda za prekid negativnog niza

Boxing day je na Otoku zaključen dvobojem 19. kola Premier lige između Manchester Uniteda i Aston Ville. U spektakularnoj utakmici s pet pogodaka, Manchester United je velikim preokretom slavio s 3:2.

Nakon 22 minute nogometa tijekom kojih nismo vidjeli praktički ništa, Aston Villa je povela nakon prekida. John McGinn je izveo slobodan udarac s desne strane te njegov ubačaj na putu prema golu nije dotaknuo nitko pa je kapetan gostiju došao do petog gola ove sezone u Premier ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri minute kasnije je uslijedio novi prekid i novi gol. McGinn je izveo korner s desne strane na daljnju vratnicu gdje je glavom u sredinu loptu prenio Clement Lenglet, a odatle Leander Dendoncker postiže svoj prvi pogodak u dresu Aston Ville za udvostručenje prednosti na 2:0.

Najbolju priliku za smanjenje zaostatka su domaći nogometaši imali u 43. minuti kada je Marcus Rashford dobio loptu na širokom prostoru po lijevoj strani, no njegov udarac nakon driblinga odlazi pokraj gola. Tako se na predah otišlo s vodstvom Aston Ville od 2:0.

Samo tri minute nakon početka drugog dijela, Manchester United je odradio sjajan, brz i precizan kontranapad koji je u pogodak za 1:2 pretvorio Alejandro Garnacho. Ipak, uslijedila je VAR provjera gola te je nakon nje pogodak opravdano poništen jer je Argentinac bio ispred lopte koju mu je poslao Marcus Rashford.

U 59. minuti su “Crveni vragovi” zaista izjednačili. Diego Carlos je pogriješio u jednostavnom dodavanju na svojoj polovici što su domaći nogometaši znali kazniti pa nakon dva okomita dodavanja Rashford s lijeve strane dodaje na desnu za Garnacha koji ovog puta izbjegava zaleđe i postiže gol za 1:2. Time je prekinut post Manchester Uniteda od čak 451 minute bez pogotka u svim natjecanjima (sedam i pol sati).

Samo minutu kasnije je Aston Villa imala priliku ponovno doći na +2, ali udarac Leona Baileya unutar 10-11 metara brani Andre Onana. Bolja igra Uniteda u drugom dijelu se isplatila u 71. minuti. Nakon prizemnog ubačaja Bruna Fernandesa po desnoj strani, lopta se odbila do natrčalog Garnacha koji s 13-14 metara upućuje udarac koji je na putu do gola pogodio Diega Carlosa i dodatno onemogućio Emiliana Martineza u pokušaju da to obrani te je rezultat izjednačen na 2:2 za oduševljenje na Old Traffordu.

Argentinac je tako postao najmlađi nogometaš u povijesti moderne Premier lige s barem dva pogotka u jednoj utakmici na Boxing day. Dosadašnji rekorder je bio Michael Owen koji je 1999. godine Newcastleu zabio dva s 20 godina i 12 dana na leđima, dok Garnacho trenutno ima samo 19 godina i 178 dana.

Ponovno je samo minutu nakon pogotka Manchester Uniteda, Aston Villa imala odličnu priliku za brzi odgovor, međutim udarac Johna McGinna u zadnji čas blokira Jonny Evans.

Preokret je kompletiran u 82. minuti. Nakon udarca iz kuta, lopta se nes(p)retno odbila od McGinna za Rasmusa Hojlunda koji postiže svoj prvi pogodak u karijeri u Premier ligi za vodstvo i u konačnici pobjedu domaćih od 3:2.

Manchester United je ovom pobjedom nastavio pobjednički niz što se tiče domaćih utakmica na Boxing day jer jednu takvu utakmicu nisu izgubili još od 1978. godine kada ih je svladao Liverpool, dok su s druge strane prekinuli niz od četiri uzastopne utakmice bez pogotka i pobjede (jedan remi i tri poraza) u svim natjecanjima.

Aston Villa je, naprotiv, prekinula svoj niz od čak 10 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima (sedam pobjeda i tri poraza). Prije večerašnjeg poraza, posljednji su ostvarili početkom studenog kada su s 2:0 izgubili od Nottingham Foresta.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano