Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Velika Britanija i Italija zadnji putnici u četvrtfinale

Talijanska teniska reprezentacija izborila je nastup u četvrtfinalu ovogodišnjeg Davis Cupa nakon što je u nedjelju u posljednjem ogledu skupine A, dobila oba pojedinačna meča protiv Švedske.

Oba meča Talijani su dobili bez izgubljenog seta, Matteo Arnaldi je svladao Lea Borga, dok je Lorenzo Sonego bio bolji od Eliasa Ymera. Tako je osim Kanade iz ove skupine A, kojoj je domaćin bila Bologna, proboj na završnicu osigurala Italija koja je preskočila Čile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teniska reprezentacija Velike Britanije kao posljednja se plasirala u četvrtfinale Davis Cupa. U odlučujućem ogledu skupine B, koja se igrala u Manchesteru, Britanci su svladali Francuze 2-1.

Jednima i drugima pobjeda je značila prolaz dalje, a nakon pojedinačnih mečeva rezultat je bio 1-1. Prvo je Daniel Evans pobijedio Arthura Filsa, ali je Francuze u igru vratio Ugo Humbert koji je svladao Camerona Norrieja. Tako su o pobjedniku odlučivali parovi.

 francuska kombinacija Mahut Roger Vasselin dobila prvi set 6:1, ali su potom Evans i Skupski uzvratili tako što su dobili drugi u tie-breaku. U trećem setu Daniel Evans i Neal Skupski su bili pred porazom. Kod 4:5 i 5:6 su morali spašavati ukupno četiri meč-lopte. No, uspjeli su britanski tenisači sve spasiti, kao i 2:4 u tie-breaku trećeg seta te su na kraju slavili 8:6 za veliku pobjedu.

Od ranije je poznato kako će na završnici još igrati Nizozemska, Finska, Češka, Srbija i Australija. Ždrijeb četvrtfinala održat će se u utorak 19. rujna, dok se završnica u Malagi igra od 21. do 26. studenoga.

Komentari

Povezano