Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Veliki derbi engleskog nogometa bez golova

U 30. kolu engleske Premier League sastali su se Manchester City i Arsenal na Etihad stadionu. Utakmica koja je ogled dva taktička masterminda je puno obećavala, ali je završila bez pogodaka. Mateo Kovačić i Joško Gvardiol su počeli od prve minute susreta
za sastav Citya.

U 4. minuti Ben White čisti pokušaj domaćeg sastava nakon što je Kevin De Bruyne izveo slobodan udarac s desne strane terena. Gabriel Jesus je u 7. minuti na ubačaj Whitea imao dobru šansu, ali je bio neprecizan ispred gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 15. minuti je Aké bio dobro pozicioniran, ali Raya sigurno hvata loptu u ruke. Aké nije mogao nastaviti susret zbog ozlijede u 27. minuti, a umjesto njega je u igru ušao Rico Lewis.

Jesus je opet bio u prilici u 34. minuti, ali je zakomplicirao s previše finti i tako je Arsenal propustio priliku za gol. Do kraja prvog poluvremena oba tima su se nalazila oko protivničkog šesnaesterca, ali nijedna akcija nije urodila plodom. Na predah se tako otišlo bez zabijenog pogotka.

Na početku drugog poluvremena, City je krenuo ozbiljno prema golu Arsenala, a Kovačić je pucao van šesnaesterca. Lopta je prošla pored vratnice. Grealish i Doku su zamijenili Fodena i Kovačića u 61. minuti. Artetin odgovor na ove zamjene su bili Tomiyasu i Partey umjesto
Kiwiora i Jorginha.

Prvi žuti karton je dobio Jesus u 67. minuti, nakon što se činilo da je sudac Taylor zaboravio kartone kući. Trossard je ušao u igru umjesto Jesusa u 72. minuti, no pogotka i dalje nije bilo nigdje na vidiku.

City je nastavio napadati, ali bez puno uspjeha. Pokušaj Dokua u 77. minuti je izgledao obećavajuće, ali lopta je prešla preko gola.

Gabriel Martinelli mijenja Bukaya Saku u isto vrijeme jer engleski reprezentativac više nije mogao fizički nastaviti susret. U ovom kratkom periodu od dvije minute je Raya dobio žuti karton zbog zadržavanja igre, što je dalo naslutiti kako je Arteta zadovoljan bodom.

U 84. minuti nakon što je Gvardiol slučajno proigrao Haalanda ispred gola, Norvežanin nije uspio realizirati jako dobru priliku u kojoj se našao. Dvije minute nakon je Odegaard priograo Trossarda, ali Ortega je bio siguran na golu domaćina.

Utakmica koja bi vjerojatno imala i kraću sudačku nadoknadu dobila je produljenje zbog sudara glavama Salibe i Haalanda u 87. minuti, pa se norveškom napadaču neko vrijeme ukazivala pomoć.

Sve u svemu, bila je to utakmica koja je imala puno toga za ponuditi, no obje strane nisu riskirale i bile su zadovoljne ishodom bez pobjednika. Man City dominirao je posjedom, ali je Arsenalova obrana dokazala kako je zrela za izdržati svako testiranje od strane Guardiolinih igrača. Ovim rezultatom najzadovoljniji može biti Liverpool koji se osamostalio na vrhu ljestvice s 2 odnosno 3 boda ispred Arsenala i Manchester Cityja.

Komentari

Povezano