Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Veliki hrvatski talent odlazi u Španjolsku

Jedan od najvećih talenata hrvatske košarke Michael Ružić vrlo će vjerojatno napustiti Zadar i svoju karijeru nastaviti graditi u Španjolskoj.

Naime, sin našeg bivšeg košarkaškog reprezentativca i sadašnjeg pomoćnog trenera seniora KK Zadra Tomislava Ružića te legendarne odbojkašice Barbare Ružić, rođene Jelić dogovorio je uvjete ugovora s bivšim prvakom Europe Juventutom, a sportski direktor hrvatskog prvaka Denis Pleslić izjavljuje da nikakva ponuda na adresu Zadra još nije stigla. Ponuda španjolskog velikana očekuje se u narednim danima, a ukoliko cifra ne bude zadovoljavala čelnike našeg prvaka, istu će odrediti FIBA-in arbitražni sud.
Simptomatično je da je Michaelov otac, iako zaposlenik kluba, u izjavi za zadarske medije istaknuo da je najveći problem u činjenici da veliki talent rođen 2006. godine odlazi – sportska politika Zadra. Kako će na to reagirati njegov poslodavac ostaje nam za vidjeti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael, inače rangiran kao 18. najveći talent svojeg godišta u svijetu prema cijenjenoj stranici Eurospects.com, je ove sezone nastupao za kadete i juniore Zadra, oduševivši sve prisutne na prestižnom juniorskom ANGT turniru. Prve seniorske minute upisao je u dresu zadarske razvojne momčadi Jazine-Arbanasi, bilježivši u Prvoj Ligi 13.0 poena i 5.7 skokova po susretu uz 53% šuta iz igre, 1.46 poena po šutu te 63.06 True Shooting %.

U Badaloni će mu društvo praviti Tomislav Buljan, koji je u dres Juventuta stigao također iz Zadra, te Ante Tomić, a po praksi španjolskog kluba minute bi u početku trebao dobiti u njihovoj razvojnoj momčadi, drugoligašu CB Prat.

Komentari

Povezano