Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Veliko stopersko pojačanje u Aston Villi

Dogovoren je transfer između Villarreala i Aston Ville. Glavna želja Villinog trenera Unaija Emeryja bio je stoper Pau Torres i kroz koji dan trebala bi izaći službena objava o akviziciji. Ugovor vrijedi do 2028., a prema prvim najavama iznos će biti znatno manji od njegove otkupne klauzule, u iznosu oko 35 milijuna funti.

Španjolac je cijelu svoju karijeru, izuzev jedne sezone na posudbi u Málagi, proveo u Villarrealu i bio krucijalan igrač. Dobrim partijama zaslužio je i reprezentativni poziv te zasad ima 23 utakmice za A selekciju Furije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torres je bio izričita želja Emeryja još otkad je trener preuzeo Aston Villu. To ne čudi jer je španjolski strateg dvije godine trenirao Torresa u Villarrealu u periodu od 2020. do 2022. Sezone 2021/22. ostvarili su veliki uspjeh plasiravši se u polufinale Lige prvaka.

Villa je pod novim trenerom pokazala sjajnu formu. U 25 utakmica ostvarili su 15 pobjeda, četiri remija i šest izgubljenih utakmica, s bodovnim prosjekom po utakmici od 1.84. Na stoperskoj poziciji u klubu vlada velika konkurencija; tu su još Tyrone Mings, Ezri Konsa, Diego Carlos i Calum Chambers.

Torres bi se po svom stilu igre trebao uklopiti. Poznat je kao sjajan igrač u posjedu s jako dobrom tehnikom. Njegova sposobnost proigravanja iz zadnje linije i progresivna dodavanja uvelike će pomoći Emeryjevom stilu. Što se tiče defenzivnog dijela, pragmatičan je i reaktivan stoper koji se više oslanja na inteligenciju, čitanje igre i pravovremenu reakciju, nego na visoke izlaske, duele i startove.

S pojačanom ekipom Aston Villa otvorit će prvo kolo Premier lige 12. kolovoza protiv Newcastlea, dok će svoj uspjeh u Europi tražiti preko Konferencijske lige.

Komentari

Povezano