Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Velšanin Evans pobjednik trećeg Croatia Rallyja

Elfyn Evans, 34-godišnji Velšanin u Toyoti GR Yaris Rally1 je postao treći pobjednik Croatia Rallyja. U 20 brzinskih ispita koje smo gledali u pet hrvatskih županija, Evans je upisao najbolje vrijeme s 27 sekundi prednosti ispred Estonca Otta Tänaka u Ford Pumi Rally1. Treći je bio Finac Esapekka Lappi u Hyundaiju i20 N Rally1 s 58.6 sekundi zaostatka. Evansu je ovo bila šesta pobjeda u WRC karijeri.

Vodeći u ukupnom poretku, Sebastien Ogier u Toyoti Yaris Rally1 je završio na petom mjestu iako je startao sjajno. Nakon vodstva u prvom brzinskom ispitu je probušio gumu u drugom i tako izgubio dosta vremena. Isto se dogodilo i prošlogodišnjem pobjedniku Kalleu Rovanperi koji je zauzeo četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogieru se na vrhu ukupnog poretka sada priključio i Evans pa tako oboje imaju 69 bodova, dok je iza njih Rovanepera sa 68. Tanak je na 65, dok je Thierry Neuville peti s 58 bodova.

Gledali smo na reliju i osam hrvatskih posada, a najbolji plasman su imali Tomas Hrvatin i Đani Simčić u Renault Clio Rally4 završivši na 29. mjestu od 48 posada. Jan Pokos i Vili Ošlaj u Peugeotu 208 Rally4 su završili na 30. mjestu, Željko Magličić i Ivan Poljak su u Ford Fiesti Rally4 bili na 31. mjestu, dok su Igor Mandić i Albert Ivančić u Renault Cliu RS Line Rally5 bili 34.

Vjekoslav Čičko Eugen Kokolić u Renault Cliu RS Line Rally5 su zauzeli 39. mjesto, Marko Lončarić i Gabrijel Krnjić u Renault Cliu Rally 4 su bili 40., dok su Slaven Šekuljica i Damir Petrović u Renault Cliu RS Line Rally5 završili na posljednjem 48. mjestu. Martin Ravenščak i Dora Ravenščak koji su bili prijavljen s Fordom Fiestom Rally3 u klasi WRC3 nisu stigli do cilja.

Predsjednik Organizacijskog odbora Daniel Šaškin je osudio incident navijača nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka naguravanja na cesti tijekom hrvatskog relija.

– Naguravali su za poziciju gdje će se sjediti. Tamo je ogroman skok i sve je više gledatelja tamo, bilo je osam naših redara i policajac. Podnesena je kaznena prijava. Možemo biti sretni što imamo stotine tisuća ljudi, a jedan ili nijedan eksces, ali ne želimo takvo nešto vidjeti. Drugi put ćemo prekinuti brzinac, ako će se nešto takvo dogoditi, rekao je Šaškin.

– Policijski službenici Policijske postaje Ozalj provode kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 30, 28 i 23 godine. Naime, njih se sumnjiči da su jučer, 22. travnja u popodnevnim satima u naselju Dančulovići, Ozalj, prilikom održavanja WRC CROATIA RALLY 2023 počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ta Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, objavljeno je iz PU Karlovačke. Trojicu muškaraca je policija jutros dovela na mjerodavni općinski sud. 

Komentari

Povezano