Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Venezuela s igračem više do preokreta protiv Ekvadora

Treći dan Copa Américe donio je dvoboj skupine B između Ekvadora i Venezuele na Levi’s stadionu u Santa Clari. Bila je to utakmica jedine dvije ekipe koje nikad nisu osvojile najprestižnije južnoameričko, a ove godine i sveameričko natjecanje. Do pobjede je na kraju došla ekipa Venezuele rezultatom 2:1.

Susret je počeo na tipičan južnoamerički način. Obje ekipe fokusirale su se više na to da protivnicima ne dopuste ozbiljnu situaciju dok se u napadu više oslanjalo na moto što bude, bude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek je 12. minuta donijela prvi pokušaj na utakmici. John Yeboah je pucao s ruba kaznenog prostora, ali njegov udarac lako je ukrotio Rafael Romo. Nedugo zatim, na drugoj strani neprecizan je bio Salomón Rondón.

Utakmica se nakratko rasplamsala u 18. minuti. Piero Hincapié ubacio je u šesnaesterac gdje je do lopte došao Kendry Páez kojemu udarac iz blizine sjajno brani Romo. U nastavku akcije Enner Valencia pokušao je doći do lopte, ali umjesto lopte, džonom je zahvatio Joséa Martíneza. Nakon konzultacije s VAR sobom, Wilmar Roldán pokazao je legendarnom Ekvadorcu direktan crveni karton u 22. minuti.

Igra s igračem više dala je Venezueli “krila” te su u 27. minuti prvi put zaprijetili. Nakon prekida lopta je došla do Yordana Osoria koji iz blizine pogađa iskusnog Alexandera Domíngueza.

Nije dugo trajala “dominacija” Venezuelanaca. Čak se dogodilo suprotno. Ekvador je s desetoricom došao do gola nakon prekida. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca s desne strane, lopta je došla do Jeremyja Sarmienta koji s desetak metara matira Roma u 40. minuti za 1:0. Do poluvremena nije bilo većih prilika te se na odmor otišlo s prednošću Ekvadora od 1:0.

Drugo poluvrijeme počelo je dominacijom Venezuele, ali prvu veću priliku imao je Ekvador. Prilika je došla kroz tranziciju koja je krenula tako što je Eduarda Bella u pokušaju udarca zaustavio baš sudac. Nakon toga je Ekvador krenuo u protunapad te je blokirani ubačaj Moisesa Caiceda morao u korner odbiti Romo. Vratar Venezuele reagirao je i nakon kornera kada je obranio udarac Alana Franca s ruba šesnaesterca.

Promašene prilike Ekvadora na kraju su ih i kaznile. U 65. minuti Venezuela je izvela brzi aut i iskoristila nepažnju ekvadorske obrane. Lopta je došla do Rondóna, a iskusni napadač je ostavlja za Jhondera Cádiza koji s ruba kaznenog prostora pronalazi put do mreže i donosi izjednačenje Venezueli.

Mreže su mirovale nepunih deset minuta nakon prvog pogotka Venezuele. Ovaj put je strijelac bio Bello koji je nakon odbijanca donio vodstvo Venezueli čime su kompletirali preokret u 74. minuti.

Do kraja utakmice Ekvador je pokušao doći do izjednačenja, no s igračem više Venezuela nije imala problema s kontrolom utakmice te je u prvom kolu upisala tri važna boda za nastavak natjecanja.

Kasnije prvo kolo u skupini B zatvaraju Meksiko i Jamajka. Drugo kolo u ovoj skupini započet će ogledom Ekvadora i Jamajke 27. lipnja u ponoć dok će tri sata kasnije svoj susret odigrati Venezuela i Meksiko.

Komentari

Povezano