Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Veronika Vilk postala prva hrvatska svjetska prvakinja u hrvanju

Turski Istanbul je od 31. srpnja ugostio najbolje svjetske hrvače i hrvačice uzrasta do 17 godina, a upravo će to mjesto zauvijek biti upisano zlatnim slovima hrvatskog hrvanja. Naime, tu je sinoć Veronika Vilk osvojila prvo hrvatsko zlato u povijesti Svjetskih prvenstava u hrvanju u bilo kojoj dobnoj kategoriji.

Nakon što je ranije ove godine osvojila europsku kadetsku titulu, Veronika Vilk je sinoć osvojila i naslov prvakinje svijeta u hrvanju za djevojke do 17 godina u kategoriji do 69 kilograma svladavši u finalu Svjetskog prvenstva, poslije svega 55 sekundi, Indijku Srishti Srishti, prvakinju Azije. Zanimljivo je da je Vilk pokorila svijet svladavši Srishti što na prijevodu sa sanskrta znači – “svijet”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veronika je do finala stigla pobijedivši redom predstavnicu Rusije Lilianu Kazminu koja se borila pod nezavisnom zastavom, zatim je tušem pobijedila predstavnicu Bjelorusije Karynu Fishchuk koja se također borila kao nezavisni sportaš, da bi u polufinalu bila bolja od Srpkinje Evelin Ujhelji koju je pobijedila i na Europskom U17 prvenstvu u Tirani u Albaniji na putu do europskog zlata.

Vilk je ove godine jednostavno eksplodirala te kroz cijelu 2023. godinu ne zna za poraz. Osvojila je Prvenstvo Balkana, Croatia Open, dok je pobijedila i na jakom međunarodnom Wrestling Festivalu u Poreču, kao i na kadetskom te juniorskom prvenstvu Hrvatske. Neupitno je da su velike stvari pred njom.

Komentari

Povezano