Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Verstappen lakoćom do prvog mjesta u Miamiju

Max Verstappen je osvojio Veliku nagradu Miamija. Nizozemski vozač startao je s devetog mjesta nakon što nije jučer mogao odvesti posljednji krug u kvalifikacijama zbog sudara Charlesa Leclerca, no to mu nije predstavljalo problem u današnjoj utrci. Drugi vozač Red Bulla, Sergio Perez, startao je s prvog mjesta, a na kraju je završio kao drugi, dok je treće mjesto osvojio Fernando Alonso.

Utrka je počela bez većih problema. Perez, Alonso i Sainz su startali vrlo dobro, bez ikakvih grešaka, a Verstappen također nije želio puno riskirati na samom početku. Kako je vrijeme išlo tako je polako počeo iskorištavati silnu snagu svog bolida. Demonstracija jasne nadmoći vidjela se kada je u četvrtom krugu samo jednim potezom pretekao Kevina Magnussena i Charlesa Leclerca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemcu je trebalo 15 krugova da se sa svojim bolidom probije do drugog mjesta, a nakon toga je zauzeo i prvu poziciju kada je Perez otišao u boks. Max je s tvrdim gumama skidao vrijeme koje je Meksikanac radio na mediumu te ih je čuvao do 45. kruga. Kada je izašao na svježim gumama iza Pereza čije su gume već bile istrošene, bilo je jasno da će Max lakoćom zauzeti prvo mjesto. Iako će Perez, a vjerojatno i oni koji još žele vjerovati u neizvjesnost ove sezone, tvrditi da postoji borba između njega i Maxa, ovo je bio samo podsjetnik da je Nizozemac ipak nadmoćniji vozač kojeg na putu do titule mogu zaustaviti vjerojatno samo kvarovi bolida.

U sjeni Red Bullova i dalje sjajnu sezonu ima Fernando Alonso. Stigao je do svog četvrtog podija ove sezone, odnosno 102. u karijeri. Za to mjesto se borio s Ferrarijevim Sainzom koji je napravio grešku u boksu kada je prekoračio dozvoljenu brzinu zbog čega je kažnjen s pet sekundi. Alonso je vratio poziciju ispred Sainza te je mirno mogao privesti utrku kraju znajući da ne može dalje od trećeg mjesta i da ono neće biti ugroženo.

Sainza je pak u 37. krugu prošao George Russell, dok je šesti bio Hamilton koji je startao s 13. mjesta nakon dosta bizarnih kvalifikacija za njega. Iza Hamiltona je završio Leclerc koji se mučio s Haasom Kevina Magnussena punih 35 krugova, dok su iza njega bili Gasly i Ocon u Alpineu te spomenuti Magnussen kao posljednji vozač u bodovima.

Iduća utrka je Velika nagrada Emilia-Romagne koja se za dva tjedna vozi u Imoli, a u nju Verstappen ulazi s prednošću od 14 bodova nad Perezom.

Komentari

Povezano