Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Verstappen najbrži u kvalifikacijama na domaćoj stazi

Završetkom ljetne pauze Formula 1 ponovno se vratila na trkaće staze, ovaj vikend na Zandvoort u Nizozemsku. Kišna je subota vozačima donijela nepredvidljivo vrijeme na trećem treningu, a mokri su se uvjeti održali do Q3-a. Domaće je navijače uveselio Max Verstappen koji je uvjerljivo osvojio pole position.

Dok su kvalifikacije započele u 15 sati, kiša je već bila prestala, ali staza se nije bila dovoljno osušila te su se svi vozači odlučili za intermedium gume. Charles Leclerc se jedva spasio od instantnog ispadanja u Q1, što nije pošlo za rukom debitantu Liamu Lawsonu (koji mijenja ozlijeđenog Daniela Ricciarda u Alpha Tauriju), Valtteriju Bottasu, Kevinu Magnussenu, Estebanu Oconu i Guanyou Zhou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Q2 donio je slične probleme za vozače kao i prvi dio kvalifikacija. Lewis Hamilton iznenađujuće je ispao zahvaljujući pregrijanim gumama u svojem posljednjem brzom pokušaju. Osim njega, svoj su nastup u Q2 također završili Nico Hulkenberg, Yuki Tsunoda, Pierre Gasly i Lance Stroll.

Dotad su se mirne kvalifikacije prelaskom na soft gume ubrzo zakomplicirale. Prvo je Logan Sargeant uzrokovao crvenu zastavu osam minuta do kraja da bi svoje kvalifikacije prerano završio i Leclerc izlijetanjem samo četiri minute kasnije. Po restartu, Verstappen je osigurao prvu startnu poziciju za više od pola sekunde. Zatim je Lando Norris uhvatio drugo mjesto, a George Russell kompletirao podij na trećem. Alex Albon je okrunio zasad sjajan vikend za Williams kvalificiravši se na četvrtoj poziciji.

Ipak, zbog blokiranja drugih vozača, moguće su određene preinake u poretku za sutrašnju utrku, uključujući kazne za Carlosa Sainza, Fernanda Alonsa i Lancea Strolla.

Komentari

Povezano