Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Verstappen najbrži u sprint utrci u Belgiji

Dominantni Max Verstappen ostvario je novu pobjedu. Na Velikoj nagradi Belgije pobijedio je u sprintu čime je dodatno povećao ionako veliku prednost na vrhu ukupnog poretka.

Zbog kišnih uvjeta početak sprinta je nekoliko puta bio odgađan. Nakon što je ipak stala uvodna četiri kruga na stazi je bilo sigurnosno vozilo te je glavno pitanje među vozačima bilo tko će, nakon njegovog micanja, kada otići u boks po intermediate gume, koje daleko bolje odgovaraju mokroj stazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u kvalifikacijama za sprint Verstappen i njegov Red Bull nisu odlučili odmah otići u boks, za razliku od drugoplasiranog iz kvalifikacija Oscara Piastrija zbog čega je Piastri preuzeo vodstvo uz sekundu prednosti pred Nizozemcem.

No, Australac nije dugo zadržao vodstvo. Verstappen ga je prestigao u šestom krugu i tu prednost sačuvao do kraja. Drugi je završio Piastri s više od šest sekundi zaostatka. Treće mjesto zauzeo je Francuz Pierre Gasly, a četvrto Španjolac Carlos Sainz iz Ferrarija.

Najzanimljiviji trenutak utrke bio je dodir Pereza i Hamiltona na stazi zbog čega je Perez izgubio svoju tadašnju četvrtu poziciju i bodove, dok je Hamilton kažnjen s pet sekundi zbog čega je skliznuo na sedmo mjesto i dva boda.

Komentari

Povezano