Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Verstappen najbrži u sprintu i kvalifikacijama na VN Kine

Trostruki svjetski prvak Max Verstappen osvojio je Red Bullov 100-ti “pole-position” u Formuli 1 nakon što je u subotu dominirao u kvalifikacijama za Veliku nagradu Kine u Šangaju. Prije toga, Nizozemac je bio najbrži u sprint utrci zaradivši osam bodova.

Ključni događaj današnjeg sprinta odigrao se na startu, kada je Hamilton vrlo dobro startao i odmah stao uz bok pobjedniku kvalifikacija kišnog petka, sunarodnjaku Landu Norrisu u McLarenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmerostruki svjetski prvak imao je unutarnju liniju u prvom zavoju i preuzeo vodstvo, a Norris je izletio sa staze i pao na tek sedmo mjesto. Poredak na vrhu je zatim bio nepromijenjen nekoliko krugova, ali onda je Verstappen počeo voziti svoju utrku.

Prvo je lako prošao Španjolca Fernanda Alonsa na drugom mjestu, a na kraju devetog kruga i vodećeg Hamiltona. Pretekao je Britanca i na kraju slavio nakon 19 krugova s ​​prednošću od 13 sekundi.

Verstappen je dobru formu prenio i u kvalifikacije gdje je uvjerljivo došao do petog “polea” u isto toliko utrka. Meksički timski kolega Sergio Perez kvalificirao se kao drugi najbrži u prvom redu za Red Bull, dok su Fernando Alonso iz Aston Martina i Lando Norris iz McLarena u drugom redu.

Mercedesov sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton, drugi u jutarnjem sprintu, ispao je u prvoj fazi kvalifikacija i startat će kao tek 18.

Komentari

Povezano