Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Verstappen nepogrešiv, debi iz snova za Bearmana

Zbog islamskog blagdana Ramadana utrke Formule 1 ovog su se i prošlog vikenda vozile subotom. Kao i u prvoj u Bahreinu, Max Verstappen ponovo je u Saudijskoj Arabiji nastavio svoju dominaciju pobjedom.

Start je utrke prošao bez incidenata, Sergio Perez oteo je Charlesu Leclercu drugo mjesto, a nedugo zatim Lance Stroll pravi kontakt sa zidom te tako završava svoj nastup i uzrokuje izlazak sigurnosnog automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jeftinu se promjenu guma u sedmom krugu od vodećih nisu odlučili samo Lewis Hamilton i Lando Norris radi izbjegavanja gubljenja vremena u boksu iza momčadskog kolege.

Ovakav slijed događaja osigurao je jedine borbe na stazi u vrhu jer su se Hamilton i Oscar Piastri desetak krugova borili za poziciju koju sedmorostruki prvak nije ispuštao iako je bio na starijim i sporijim tvrdim gumama.

U tom su razdoblju utrku još obilježile 20 sekundi kazne Kevinu Magnussenu i 5 sekundi Red Bullovom Perezu za nesigurni izlaz s promjene guma.

Prelaskom Hamiltona i Norrisa na soft gume ponovno se uzavrela akcija na stazi koja je neslavno završila za potonja dva Britanca kako nisu uspjeli dostići Ferrarijevog debitanta Olivera Bearmana. Inače vozač Formule 2 Bearman uskočio je za Carlosa Sainza kojemu je dan prije utrke dijagnosticirana upala slijepog crijeva. Obranom je sedmog mjesta 18-godišnjak došao do sjajnih šest bodova i nagradu publike za vozača dana.

Postolje su na kraju zaokružili Verstappen, Perez i Leclerc. Jedina dva odustajanja bila su Strollova i Pierrea Gaslyja koji je morao vratiti bolid u pit lane već u prvome krugu.

Komentari

Povezano