Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Verstappen odbio nalete suparnika i slavio u sprintu

Nakon što je u sprint kvalifikacijama u petak osvojio pole poziciju za podnevnu subotnju utrku, Max Verstappen pobjednik je sprinta Velike nagrade Austrije.

Utrka je inače bila skraćena na samo 23 kruga zbog dodatnog pripremnog kruga kako bi se stigli pomaknuti fotografi koji su stajali iza barijera kod prvog zavoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na startu nije bilo promjena u vodstvu, ali je Lando Norris u svome McLarenu aktivacijom DRS-a ubrzo postao velika prijetnja vodećem Verstappenu. U šestome krugu Norris kasnim kočenjem prestiže Nizozemca, no on uspijeva povratiti poziciju. Britančev momčadski kolega Oscar Piastri prepoznaje svoju priliku i preuzima od Norrisa drugu poziciju koju je uspio obraniti do kraja utrke.

Prateća petorka iza Verstappena i dva McLarena u jednome se trenutku uspjela približiti trojcu na sekundu zaostatka, ali borba je za mjesta na podiju na kraju izostala. Carlos Sainz uspio je preoteti Georgeu Russellu četvrtu poziciju, ali Mercedesov ju Britanac ponovno uspješno osvaja nekoliko krugova poslije. Lewis Hamilton imao je vlastiti napad na Sainza, no sedmerostruki svjetski prvak, koji od sljedeće sezone mijenja Španjolca u Ferrariju, nije uspio napredovati u utrci u usporedbi sa startnim mjestom iz kvalifikacija.

Kvalifikacije na domaćoj Red Bullovoj stazi na rasporedu su od 16 sati u subotu, a glavna utrka je u nedjelju u 15 sati.

Komentari

Povezano