Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Verstappen osvojio VN Mađarske i postavio novi rekord

Max Verstappen izdominirao je VN Mađarske ispred Landa Norrisa i njegovog timskog kolege Sergia Pereza. To je ujedno i 12. uzastopna pobjeda Red Bulla, a austrijska momčad je time srušila McLarenov rekord za najviše uzastopnih pobjeda jednog konstruktora (11 iz 1988. godine).

Hamilton, koji je startao s pole positiona, odmah na početku izgubio je tri pozicije, a prestigli su ga i Max Verstappen i dva vozača McLarena, s Piastrijem na drugom i Norrisom na trećem mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samom početku smo također vidjeli odličan start Sainza koji je startao kao jedanaesti i iskoristivši prednost mekših guma prestigao čak pet vozača. Na startu je Zho pogriješio i udario Ricciarda, a novi vozač Alpa Thauria je zauzvrat udario dva vozača Alpina koji su se na kraju morali povući iz utrke.

U 18. krugu prvi problemi stigli su za Leclerca koji je zbog greške Ferrarijevih mehaničara izgubio dobrih sedam sekundi na izmjeni guma. U sljedećem krugu, zahvaljujući zaustavljanjima u boksu, Lando Norris se našao ispred svog timskog kolege Oscara Piastrija. U 28. krugu Sergio Perez je iskoristio prednost DRS-a i prošao Carlosa Sainza u prvom zavoju bez previše problema, dok je u idućem krugu vozač Red Bulla također prestigao Russella, koji se do tada još nije zaustavio u boksu.

Kad smo stigli do 43. kruga od ukupno njih 70, Perez je napravio svoj drugi pit stop, a Red Bullovi mehaničari odradili su nevjerojatan posao mijenjajući gume za samo 1,9 sekundi. Leclerc se tada vratio ispred timskog kolege Sainza i to zahvaljujući drugom zaustavljanju u 46. krugu. Perezov povratak se nastavljao, a ovoga je puta Oscar Piastri morao prepustiti mjesto vozaču Red Bulla. S druge strane, za Leclerca se nastavljao vikend pun svjetla i sjena, kao i za Ferrari, dapače monegaški vozač je dobio kaznu od pet sekundi zbog previsoke brzine u boksu tijekom izmjene guma.

Piastrijev McLaren je u drugom dijelu utrke naišao na velike poteškoće, a Hamilton ih je najbolje iskoristio tako što je prestigao australskog vozača u prvom zavoju. George Russell pet krugova prije kraja prestigao je Carlosa Sainza, a potom se približio Leclercu i to s manje od pet sekundi udaljenosti.

Nakon 70 krugova Max Verstappen pobijedio je u sedmoj uzastopnoj utrci ove sezone demonstrirajući ogromnu snagu i prednost.

Vrijedi pohvaliti Sergia Pereza koji je unatoč startnom devetom mjestu završio treći, kao i McLaren koji se u posljednjih nekoliko utrka pokazao kao najkonkurentniji automobil uz Red Bull. Verstappen je tako povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku dok Ferrari nastavlja sa svojim problemima s bolidom.

Komentari

Povezano