Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Verstappen slavio na sprint trci u Miamiju, sjajni Ricciardo završio četvrti

Max Verstappen  pobjednik je sprint utrke na velikoj nagradi Miamija ispred Ferrarijevog Charlesa Leclerca i timskog kolege Sergija Pereza. Nizozemac je kontorlirao utrku od početka do kraja te je izdržao pritisak Monegašanina koji je cijelu utrku bio na sekundu do dvije razmaka od vodstva. Sjajnu utrku odvozio je i RB-ov Daniel Ricciardo koji je sačuvao četvrtu poziciju ispred Carlosa Sainza i Oscara Piastrija koji su cijelu utrku proveli u „DRS vlaku“ iza Australca. Ricciardo je na početku uspio i prestići Pereza za treće mjesto, ali Meksikanac je ubrzo to mjesto vratio, ali više nije imao brzine za naštetiti Leclercu na drugom mjestu.

Verstappena iz ritma nije uspjelo izbaciti niti sigurnosno vozilo koje je u prvom krugu izazvao incident između Landa Norrisa, Lanca Strolla, Fernanda Alonsa i Lewisa Hamiltona. Incident je izazvao odustajanje Norrisa i Strolla, Alonso je pao na zadnje mjesto, a Hamilton je prošao neokrznut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton je do samog kraja utrke bio u borbi za osmo mjesto, zadnje koje donosi bodove s Yukijem Tsunodom i Kevinom Magnussenom. Popularni „K-Mag“ bio je heroj dana za svog momčadskog kolegu Nicu Hulkenberga budući da mu je osigurao sedmo mjesto braneći se od napada Hamiltona i Tsunode. Pri branjenju, Danac je bio i previše grub te je zaradio nekoliko kazni i time je ispao iz svih bodova, ali je uspio pomoći Hulkenbergu da osvoji dva boda za ekipu Haasa.

Hamilton je na samom kraju utrke uspio preteći Tsunodu za osmo mjesto ali mu je nakon utrke dodijeljena kazna zbog prebrze vožnje u boksu te je i on ispao iz bodova, a Tsunoda je zauzeo osmo mjesto koje mu je donijelo jedan bod.

Kvalifikacije za sutrašnju glavnu utrku održat će se večeras u 22 sata, a glavna utrka na rasporedu je u nedjelju, također u 22 sata.

Komentari

Povezano