Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Verstappen slavio u Kanadi i izjednačio se sa Sennom

Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu je veoma lagano stigao do svoje 41. pobjede u karijeri slavivši ispred Fernanda Alonsa u Aston Martinu te Lewisa Hamiltona u Mercedesu koji su kompletirali postolje na Velikoj nagradi Kanade.

Bespotrebno je pričati o Verstappenovoj dominaciji jer gotovo da ga i nismo vidjeli u fokusu objektiva, no moramo naglasiti kako se tom pobjedom izjednačio s Ayrtonom Sennom s 41 pobjedom na kontu što je dovoljno za diobu petog mjesta na ljestvici svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pobjeda imaju samo Lewis Hamilton (102), Michael Schumacher (91), Sebastian Vettel (53) i Alain Prost (51).

Nešto zanimljivija je bila borba za drugo mjesto. Hamiltona je Alonsa prestigao na početku utrke te je određeno vrijeme držao tu poziciju. Nakon što je u 12. krugu zbog Russellove nesreće na stazu izašlo sigurnosno vozilo, oba vozača su otišla po novi set guma. Tu se zamalo dogodila nezgoda, no Hamilton je ipak izašao ispred Alonsa i njihova bitka se nastavila.

Vozač Aston Martina je u 22. krugu iskoristio DRS te je uspio prestići sedmerostrukog prvaka Formule 1. Imao je svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine problema s kočnicom, ali je uspio zadržati drugo mjesto.

Iza njih je bio dvojac iz Ferrarija, Charles Leclerc te Carlos Sainz Jr., čija je današnja taktika s jednim ulaskom u “boks” bila ispravna, dok je najbržih 6 zaokružio Red Bullov Sergio Perez koji je došao i do dodatnog boda zbog najbržeg kruga ostvarenog na novom setu mekih guma. Do bodova su još došli i Alexander Albon, Esteban Ocon, Lance Stroll te Valtteri Bottas.

Prvo odustajanje danas je imao Logan Sargeant koji je morao stati na stazi nakon što su mu iz ekipe javili da ima problem s bolidom, dok je još samo odustao spomenuti Russell koji se usprkos spomenutoj nesreći u 12. krugu vratio na stazu, no kada se vratio u bodova, u 55. krugu mu je javljeno da se mora povući zbog problema s kočnicama.

Verstappen je u ovom trenutku vodeći u ukupnom poretku vozača sa 195 bodova, 69 više od drugoplasiranog timskog kolege – Sergija Pereza. Troznamenkast broj bodova još imaju Fernando Alonso (117) te Lewis Hamilton (102).

Pobjeda na VN Kanade je bila okrugla 100. za Red Bull te oni suvereno vode u poretku konstruktora s 321 bodom. Toliko su dominantni da, kada zbrojite bodove drugoplasiranog Mercedesa (167) i trećeplasiranog Aston Martina (154), dobijete jednak zbroj bodova koliko ima i Red Bull.

Komentari

Povezano