Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Verstappen suvereno do pobjede u Kini

Max Verstappen pobjednik je Velike nagrade Kine što mu je četvrta pobjede u sezoni. Nakon pet godina izbijanja s kalendara Formule 1, staza u Šangaju vratila se na kalendar i ponudila nam zabavan i zanimljiv vikend u kojem je Verstappen pokazao zašto i dalje nastavlja obarati rekorde. Ovom pobjedom Nizozemac je došao do prve pobjede u Šangaju i brojke od ukupno 58 pobjeda u karijeri te zanimljivog podatka da je pobjedio na 26 različitih staza. Na toj ljestvici ispred njega nalazi se samo njegov rival Lewis Hamilton, koji je utrku završio na devetom mjestu unatoč činjenici da je danas startao s osamnaeste pozicije.

Verstappen je utrku od početka o kraja držao pod kontrolom, a preživio je i dva Safety cara koji su umanjili njegovu prednost i približili mu ostale vozače. Nizozemac nije popuštao te je do kraja utrke stvorio veliku prednost koju nije ispuštao. Drugopolasirani Lando Norris, vozač McLarena, obranio je drugu poziciju od Verstappenovog momčadskog kolege Sergija Pereza i time osvojio drugi podij ove sezone nakon trećeg mjesta u Australiji. Perezu je ovo bio četvrti podij ove sezone, a u svakom je ostao kratak za najvišu stepenicu budući da ima tri druga mjesta i sada jedno treće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferrarijev duo Charles Leclerc i Carlos Sainz završili su utrku na četvrtoj i petoj poziciji, a šestu poziciju osigurao je George Russell za Mercedes. Fernando Alonso utrku je završio na na sedmoj poziciji za Aston Martin nakon sjajne vožnje u zadnjih petnaest krugova što mu je i donijelo dodatni bod za najbrže odvoženi krug u utrci. U osvajače bodova još su se upisali Oscar Piastri za McLaren na osmom mjestu i Nico Hulkenberg za Haas na desetom mjestu. Domaći heroj Zhou Guanyu nije uspio osvojiti bodove, ali je dizao publiku na noge svakim svojim pretjecanjem, a na kraju utrke je zaplakao uz ovacije publike.

U ukupnom poretku Verstappen je povećao prednost u odnosu na Pereza na 25 bodova te sada ima ukupno 110 bodova dok Meksikanac ima 85. Na trećem i četvrtom mjestu su Ferrarijevi Charles Leclerc sa ukupno 76 bodova i Carlos Sainz sa 69 bodova. U prvenstvu konstruktora Red Bull je došao do ukupno 195 bodova, a prva prateća ekipa, Ferrari, ima ukupno 151 bod što je prednost od ukupno 44 boda.

Komentari

Povezano