Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Verstappen upisao rekordnu desetu pobjedu u nizu

Max Verstappen je pobijedio u desetoj uzastopnoj utrci na Velikoj nagradi Italije u Monzi. Slavio je ispred Sergia Perez, dok su na trećem mjestu i četvrtom mjestu završili bolidi Ferrarija, Carlos Sainz i Charles Leclerc. Verstappenova deseta pobjeda u nizu je ujedno i rekordna te se njome odvojio od Sebastiana Vettela na listi vozača s najviše uzastopnih pobjeda.

Start utrke je bio odgođen zbog zaustavljanja Yukija Tsunode kojem je otkazao motor u krugu zagrijavanja. Prilikom starta je Sainz držao vodstvo, ali trajalo je to samo do 15. kruga kada Verstappen prolazi očekivano ispred njega. Njegov momčadski kolega Sergio Perez se dugo borio s Georgeom Russellom, ali i oba Ferrarija, no u konačnici je uspio proći ih sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba za 3. mjesto između dva Ferrarija je vrlo vjerojatno bila i najuzbudljiviji dio utrke, a iz nje je Sainz izašao kao pobjednik. Iza Ferrarija su se na 5. i 6. mjestu smjestili Russell i Hamiltom u Mercedesu, a vrlo dobri Alex Albon je zauzeo 7. mjesto s bolidom Williamsa. U osvajače bodova su još ušli Norrisa, Alonso te Bottas. Iduća utrka se vozi u Singapuru za 2 tjedna.

Komentari

Povezano