Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vida, Barišić i Tudor ostali bez plasmana u Ligu prvaka

U večerašnjim utakmicama ovosezonsko izdanje Lige prvaka dobilo je tri nova sudionika. Nakon uzvratnih dvoboja doigravanja u grupnu fazu najelitnijeg klupskog natjecanja plasirali su se PSV Eindhoven, Royal Antwerp i FC København.

PSV Eindhoven – Glasgow Rangers 5:1 (2:2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon remija u prvoj utakmici, PSV se u drugoj od početka postavio kao favorit, dominirali su posjedom i bili bolji protivnik na terenu veliku većinu vremena. Posebno su napadali Rangerse našeg Borne Barišića po krilnim pozicijama preko Sergiña Desta i Noe Langa na jednoj te Johana Bakayoka na drugoj strani. Nizozemcima se pritisak isplatio u 35. minuti kada je Ismael Saibari glavom postigao pogodak za vodstvo domaćina.

U drugom dijelu Barišić je nažalost morao napustiti igru u 51. minuti zbog ozljede zadnje lože. PSV je i dalje nastavio u istom ritmu, a Saibari je povećao prednost na semaforu svojim drugim pogotkom na susretu u 53. minuti. Trener Rangersa Michael Beale u 61. minuti uveo je dva dodatna napadača u igru, a tri minute kasnije su uspjeli smanjiti zaostatak golom kapetana Jamesa Taverniera. I taman kada su se gosti ponadali kako ima nade za prolazak dalje Luuk de Jong je postigao pogodak glavom za ponovno povećanje vodstva.

Do kraja susreta PSV je potvrdio prolazak u grupnu fazu Lige prvaka pogotkom Joeyja Veermana u 78. minuti koji je nakon dvije asistencije tako okrunio svoju odličnu predstavu i golom. Šećer za kraj dogodio se u 81. minuti kada je branič Rangersa Connor Goldson vraćao loptu svom vrataru i na poprilično komičan način poslao loptu u vlastitu mrežu.

AEK – Royal Antwerp 1:2 (0:1)

AEK našeg Domagoja Vide također je od prve minute zagospodario terenom i tražio pogodak nakon minimalnog poraza u prvoj utakmici. Bez obzira na to, u prvom dijelu nisu uspjeli stići do pogotka te se na odmor otišlo s rezultatom 0:0. U drugom dijelu gosti iz Antwerpa iskoristili su nepažnju obrane AEK-a u 73. minuti kada je nakon lukavo izvedenog auta strijelac bio Gyrano Kerk.

I kada se činilo kako je pitanje prolaska poprilično riješeno, ponovno se ukazao AEK pred sam kraj susreta. U 90. minuti nakon jednog dugog dodavanja Sergio Araujo je smanjio zaostatak na jedan gol razlike. Ipak, u 95. minuti Michel-Ange Balikwisha je sjajnim solo prodorom između ostalog zaobišao i gostujućeg vratara te potvrdio prolazak belgijskog Antwerpa u grupnu fazu najelitnijeg klupskog natjecanja.

FC København – Raków Częstochowa 1:1 (1:0)

Poljski Raków naših Frana Tudora i Zorana Arsenića došao je u Kopenhagen sa zaostatkom od jednog pogotka iz prve utakmice. Nisu pretjerano uvjerljivo krenuli ni u drugoj utakmici, a u prvom poluvremenu imali su tek jedan ozbiljan pokušaj u 20. minuti kada je Giannis Papanikolaou pucao malo iznad grede. Ipak, domaćini su poveli u 35. minuti kada je Denis Vavro s poprilične udaljenosti postigao opalio u donji desni kut suparničkih vrata te donio svojoj ekipi prednost od ukupno dva pogotka razlike.

Prijetio je Raków u drugom dijelu preko Vladyslava Kocherhina i Fabiana Piaseckog, no i dalje nisu uspjeli postići pogodak. A onda je u 87. minuti Tudor nakon jednog centaršuta spustio loptu i asistirao bivšem igraču Gorice Lukaszu Zwolinskom za smanjenje zaostatka. Do kraja susreta gosti nisu uspjeli postići i drugi pogodak te im kao utješna nagrada ostaje igranje u Europa ligi, dok će u Kopenhagenu biti poprilično zadovoljni s igranjem grupne faze Lige prvaka.

Komentari

Povezano