Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

(VIDEO) Ajax je slavio preokretom, a Šutalo odigrao odličnu utakmicu

U posljednjem kolu Ajax je teško stradao kada je na gostujućem terenu izgubio od Feyenoorda s visokih 6:0. Bio je to još jedan od mnogobrojnih padova u ovoj turbulentnoj sezoni Kopljanika, ali kako kažu nakon kiše dolazi sunce.

U 30. kolu Eredivisie Ajax je na svom stadionu dočekao Twente i na kraju slavio preokretom 2:1. Nije počelo bajno za amsterdamski sastav, a u 31. minuti gosti su poveli golom Rickyja van Wolfswinkela. Na predah se otišlo s tim rezultatom, a onda je Ajax u drugom dijelu preokrenuo susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je u 59. minuti strijelac bio Bryan Brobbey, da bi pobjedu donio Steven Bergwijn koji je u 81. minuti bio precizan s bijele točke. Ono što je nama posebno interesantno su hrvatski reprezentativci koji nastupaju za Ajax, a jedan od njih danas je odigrao izvrsnu utakmicu.

Josip Šutalo odigrao je cijeli susret kao desni stoper u sustavu s trojicom braniča, a za to vrijeme zabilježio je impresivne brojke. Iako je već u petoj minuti zaradio žuti karton, u obrambenom dijelu upisao je šest otklonjenih opasnosti, tri presijecanja, četiri oduzete lopte i jednom je blokirao udarac.

Uspješnost duela također mu je bila impozantna pa je tako imao 7/8 osvojenih duela na tlu te 2/4 u zraku. Njegove dodavačke sposobnosti nikad nisu bile upitne, a ovaj put je samo to potvrdio tako što je uputio 77/79 (97%) točnih dodavanja.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE

Ovakva predstava svakako će veseliti i izbornika Zlatka Dalića koji itekako računa na Šutala za predstojeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Borna Sosa je u igru ušao u 82. minuti, dok je Jakov Medić ostao na klupi za pričuve.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano