Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Ante Crnac službeno predstavljen u Norwichu

Ono o čemu se proteklih dana pisalo, danas je dobilo službenu potvrdu. Točnije, nekadašnji junior Dinama i bivši igrač Slaven Belupa Ante Crnac je postao novi igrač engleskog Norwich Cityja.

Crnac je u Raków došao prošlog ljeta iz Slaven Belupa u transferu vrijednom 1,3 milijuna eura. Od tada je za poljski klub skupio 40 nastupa u kojima je zabio devet golova i dodao šest asistencija. Nedavno se pisalo da je za njega zainteresiran njemački Werder, no Crnac je ipak otišao na Otok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju medija, Norwich je za Crnca platio cifru od čak 11 milijuna eura. Od toga će profitirati i Slaven Belupo koji je pri prodaji u Raków zadržao pravo na 15% od eventualnog profita pa će Slaven dobiti 15% od razlike između 1,3 milijuna i 11 milijuna eura, tj. pripada mu 1,46 milijuna eura od novog transfera Crnca. Klub iz Koprivnice je tako ukupno na Crncu zaradio 2,8 milijuna eura.

Crnac time postaje igrač od čijeg je transfera Slaven zaradio najviše u povijesti kluba. Do sada su najskuplje prodani Nikola Katić, koji je 2018. godine otišao u škotski Rangers za 2.3 milijuna eura, i Mato Jajalo, koji je 2009. godine prodan u talijansku Sienu za dva milijuna eura. Treći na toj listi bio je mladi Lovro Zvonarek, kojeg je Bayern sa 17 godina kupio prije dvije godine za 1.8 milijuna eura.

Crnac, koji je prošao sve uzrasne kategorije u hrvatskim reprezentacijama do U-21 razine, kao 10-godišnjak je stigao u Dinamo. U prvoj momčadi nikad nije dobio priliku i 2022. postao je član koprivničkog prvoligaša.

Za hrvatsku U-21 reprezentaciju ima četiri nastupa, a novi izbornik Ivica Olić mu je uputio poziv za predstojeće utakmice u rujnu protiv Farskih otoka i Portugala u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Komentari

Povezano