Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Argentinci proslavili naslov rasističkom pjesmom

Nakon što su u ponedjeljak ujutro prema našem vremenu podigli rekordni 16. naslov prvaka Copa Americe, cijela je Argentina bila spremna na veliko slavlje pa tako i njihovi igrači. Prema snimci s Instagram livea Enza Fernandeza izgleda da su dio slavlja bile i neke neprimjerene pjesme.

Naime, sporna pjesma, odnosno navijački poklik, potječe još od Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine kada je bila namijenjena Kylianu Mbappéu i općenito francuskoj reprezentaciji. Riječi su pjesme, prema prijevodu koji se proširio britanskim medijima i društvenim mrežama, sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počujte i širite dalje / Igraju za Francusku / Ali su iz Angole / Kako je lijepo što će bježati / Oni su cometravas (navodno ulični izraz za osobu koja voli društvo transrodnih osoba) / Majka im je Nigerijka / Tata Kamerunac / Ali u dokumentima: nacionalnost Francuz

*Kratka crtica iz povijesti: Angolu nikada nisu bili kolonizirali Francuzi, već Portugalci!

Fernandez je pokušao ugasiti prijenos uživo kada je shvatio što se događa, ali kontroverzna se snimka svejedno proširila dalje. Nažalost, ovakav ispad jedne nacionalne vrste i aktualnog prvaka svijeta samo je još jedna mrlja u nizu na ovogodišnje izdanje Copa Americe koja je već bila popraćena užasnom organizacijom i navijačkim neredima.

Komentari

Povezano