Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Arsenal nakon penala izborio prvo četvrtfinale Lige prvaka poslije 14 godina

Nogometaši Arsenala su večeras na svom Emiratesu ugostili Porto u prvoj domaćoj utakmici u knockout fazi Lige prvaka nakon 2017. godine i teškog poraza od 5:1 protiv Bayerna. Gosti iz Portugala su u London donijeli prednost od 1:0 zahvaljujući majstoriji Wendersona Galena u prvoj utakmici, dok su sada u uzvratu istim rezultatom slavili “Topnici” pa smo gledali prvo raspucavanje u Ligi prvaka poslije finala 2016. godine. Nakon penala su s 4-2 bolji bili nogometaši Arsenala koji su tako postali šesti četvrtfinalist elitnog europskog nogometnog natjecanja.

Prvi pokušaj Arsenala bilježimo u četvrtoj minuti kada je Leandro Trossard ubacio s lijeve strane na suprotnu vratnicu gdje je najviši bio Ben White, no njegov udarac glavom odlazi preko gola. Na sljedeću dobru prigodu se čekalo do 13. minute. Bukayo Saka je krasno prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, izvukao se na lijevu nogu, ali njegov ne naročito snažan udarac uz dosta problema brani Diogo Costa, a u konačnici lopta odlazi u korner za “Topnike” koji je završio udarcem Martina Odegaarda pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto je prvu veću priliku imao u 23. minuti kada je udarac Evanilsona unutar šesnaesterca obranio David Raya. Šest minuta kasnije je Pepe sjajnom intervencijom glavom gotovo pa s gol crte onemogućio da lopta dođe do Kaija Havertza te ju je poslao u korner iz kojeg se ponovno ništa nije izrodilo za domaću momčad.

Engleski viceprvaci su zasluženo poveli u 41. minuti. Odegaard se fintom riješio Conceicaa, poslao majstorsku loptu iza leđa dvojice Portovih nogometaša za Trossarda koji hladnokrvno šalje loptu kroz noge Pepeu i tako matira Costu za vodstvo od 1:0. Bio je to Belgijčev 11. pogodak ove sezone, dok je Norvežanin došao do svoje osme asistencije čime je već sada izjednačio prošlosezonski učinak. Gol možete vidjeti OVDJE.

Iako je ritam utakmice zasigurno više odgovarao gostujućim nogometašima, jedan trenutak briljantnosti kapetana Arsenala je bio dovoljan za vodstvo na poluvremenu. Zanimljivo, bilo je to njegovo tek šesto točno dodavanje u prvom dijelu, no itekako važno za domaće.

Uvodnih 20 minuta drugog dijela nije obilovalo ozbiljnijim šansama, no u 68. minuti poslije pogreške Pepea, Odegaard zabija gol koji je ubrzo poništen zbog prekršaja u napadu i rezultat ostaje nepromijenjen. U 70. minuti je Porto imao kontranapad tri na tri kojeg je udarcem s ruba šesnaesterca završio Conceicao, ali njegov udarac bez većih problema brani Raya.

Rovovska bitka se nastavila. Nogometaši Arsenala su više imali loptu u nogama, dok su nogometaši Porta svoju priliku tražili iz kontranapada, a ljubitelji nogometa su ostali uskraćeni za ozbiljne prilike za postizanje pogotka.

Samo par sekundi poslije ulaska s klupe, Gabriel Jesus je u 83. minuti imao priliku za postizanje pogotka u prvom dodiru s loptom, ali mu je Costa odlično skratio kut i tako upisao novu obranu. Samo dvije minute kasnije je Saka pokušao s ruba šesnaesterca, no i to brani portugalski čuvar mreže.

Na kraju je regularni dio okončan pobjedom Arsenala od 1:0 pa je dvoboj otišao u produžetke.

U dodatnih 30 minuta nismo vidjeli nijednu pravu priliku pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. U raspucavanju su bolji bili nogometaši Arsenala. Time je momčad iz glavnog grada Engleske prekinula niz od sedam uzastopnih ispadanja u osmini finala Lige prvaka te će po prvi put nakon 2014. godine biti među osam najboljih ekipa u Europi.

Raspucavanje:

  • Martin Odegaard – gol
  • Pepe – gol
  • Kai Havertz – gol
  • Wendell – obrana Raye
  • Bukayo Saka – gol
  • Marko Grujić – gol
  • Declan Rice – gol
  • Wenderson Galeno – obrana Raye
Komentari

Povezano