Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Athletic Bilbao osvojio Kup Kralja nakon 40 godina (VIDEO)

Athletic Bilbao pobjednik je ovosezonskog izdanja Kupa Kralja. U finalnoj utakmici odigranoj u Sevilli na stadionu La Cartuja, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavili su protiv Mallorce. Nakon 120 minuta utakmice, rezultat je bio 1:1. Tako je momčad iz Bilbaa nakon čak šest uzastopnih poraza u finalima, došla do trofeja Kupa Kralja nakon 40 godina čekanja.

Na svome putu do finala momčad Athletic Bilbaa izbacila je redom; Rubi, Cayon, Eibar, Alaves, Barcelonu te Atletico Madrid, dok je ekipa s Mallorce izbacivala redom; Boiro, Valle de Egües, Burgos, Tenerife, Gironu te Real Sociedad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za obje momčadi ovo je bila sjajna prilika kako bi podebljali svoju trofejnu riznicu koja već dugi niz godina skuplja prašinu. Athletic Bilbao nije osvojio kup ili prvenstvo čak 40 godina, dok je kod Mallorce situacija nešto malo bolja, oni svoj trofej čekaju samo 21 godinu.

U 21. minuti Mallorca je došla do prednosti u finalu. Igrači Athletic Bilbaa nisu najbolje izbacili loptu nakon kornera, a u gužvi u kaznenom prostoru najbolje se snašao Dani Rodríguez koji je spretno zabio za prednost ekipe s Baleara. U 38. minuti Nico Williams zabio je za izjednačenje, no pomoćni sudac odmah je signalizirao kako se radi o zaleđu te je rezultat na semaforu ostao nepromijenjen.

U 50. minuti Athletic Bilbao došao je do zasluženog izjednačenja. Nico Williams poslao je sjajnu dubinsku loptu u kazneni prostor, a sjajno ju je iskoristio Oihan Sancet koji je bez većih problema svladao vratara Mallorce. Tribine su eksplodirale, budući da su Baski igrali u domaćinskoj atmosferi. Nakon 90 minuta nismo dobili osvajača kupa te je susret otišao u produžetke. Tijekom regularnog dijela utakmice, Bilbao je bio bolja momčad, no kvalitetniju igru nisu uspjeli okruniti pobjedonosnim pogotkom.

Nakon prvog dijela produžetka, nismo bili niti milimetra bliže kraju finala. Obje momčadi odlučile su se za vrlo rezerviran pristup u kojem su djelovale kao da jedva čekaju lutriju jedanaesteraca. U drugom dijelu produžetka, utakmica se probudila. Obje momčadi imale su po jednu veliku priliku, no za razliku od mnogih pred malim ekranima, golmani su bili budni te su upisali sjajne obrane kojima su spasili svoju momčad.

U lutriji jedanaesteraca uspješniji su bili nogometaši Athletic Bilbaa. Baski su sve svoje jedanaesterce zabili, a tragičari u redovima Mallorce bili su Morlanes i Radonjić.

GOLOVE S UTAKMICE I SLAVLJE BILBAA POGLEDAJTE OVVDJE

Athletic Bilbao osvajanjem kupa osigurao je svoju ulaznicu za nastup u Europskoj ligi, dok ih za eventualni ulazak u Ligu prvaka očekuje teška borba u prvenstvu.

Komentari

Povezano