Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Bayer Leverkusen majstorijom Xhake osvojio prvu dvostruku krunu u povijesti

Samo tri dana nakon poraza u finalu Europske lige od Atalante, nogometaši Bayer Leverkusena su večeras igrali finale njemačkog kupa. Iako su cijelo drugo poluvrijeme proveli s igračem manje, prvaci Njemačke su zadržali minimalnu prednost te su slavili s 1:0 protiv Kaiserslauterna.

Ključan trenutak utakmice se dogodio u 16. minuti kada je spektakularnim udarcem iz daljine, Granit Xhaka matirao vratara njemačkog drugoligaša Juliana Krahla te je doveo “Apotekare” u prednost od 1:0. Njegov pogodak možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga su nogometaši Bayera vrlo lako mogli udvostručiti prednost, međutim pokušaji Patricka Schicka i Alejandra Grimalda nisu pronašli gol protivnika. I onda, u 44. minuti susreta, Odilon Kossounou pravi oštar start na sredini travnjaka te za to biva kažnjen drugim žutim kartonom čime je ostavio momčad na cjedilu. To je za posljedicu imalo ulazak našeg Josipa Stanišića odmah na početku drugog poluvremena umjesto napadača Schicka.

Nogometaši Kaiserslauterna ipak nisu uspjeli iskoristiti tu prednost igrača više i kreirati senzaciju pa je momčad iz Leverkusena osvojila dvostruku krunu, prvu u povijesti. Također, to im je tek drugi naslov njemačkog kupa nakon što su prvi osvojili davne 1993. godine. Tada su također s minimalnih 1:0 u finalu porazili rezervnu momčad berlinske Herthe golom Ulfa Kirstena.

Komentari

Povezano