Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Bayern golom Kimmicha svladao Arsenal za polufinale Lige Prvaka

Bayern München je 1:0 pobjedom protiv Arsenala postao treći polufinalist ovogodišnje Lige Prvaka. Ekipe su ovaj susret ušle poravnate nakon što je u prvom susretu na londonskom Emiratesu utakmica završila neodlučenim rezultatom 2:2. Bavarci su u uzvratu odnijeli pobjedu, a pogodak odluke postigao je heroj domaćih – Joshua Kimmich.

Obje ekipe odigrale su oprezno i izjednačeno prvo poluvrijeme u kojemu nismo vidjeli previše prilika. Najozbiljniju priliku domaćini su imali u 24. minuti kada je udarac Jamala Musiale obranio golman Arsenala David Raya. Topnici su svoje najbolje prilike imali preko Martina Odegaarda u 30. minuti i Gabriela Martinellija u 31. minuti, ali u obje situacije siguran je na golu domaćih bio Manuel Neuer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavarci su ipak ušli eksplozivnije u drugo poluvrijeme te su već u 47. minuti imali sjajnu priliku preko Leona Goretzke, ali je njegov sjajan udarac glavom zaustavila stativa. Odbijena lopta došla je do Raphaela Guerreira, ali njegov udarac blokirao je William Saliba.

U 63. minuti Bayern je ipak kapitalizirao na boljoj igri u drugom poluvremenu te preko Joshue Kimmicha dolaze u vodstvo. Njemački veznjak iskoristio je nepažnju u obrani Arsenala te krasno zabio glavom na nabačaj Guerreira.

GOL VRIJEDAN POLUFINALA POGLEDAJTE OVDJE

Do kraja utakmice Bayern je čuvao minimalnu prednost, a trener gostiju Mikel Arteta bacio je sve karte u napad, ali Arsenal nije uspio stvoriti izgledniju situaciju pred golom Neuera. Bavarci su tako prošli u polufinale gdje čekaju boljeg iz dvoboja Manchester Cityja i Real Madrida.

Komentari

Povezano