Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Bayern uvjerljiv uoči Dinama, Musiala zabio u 14. sekundi

Posljednju utakmicu subotnjeg programa trećeg kola Bundeslige odigrali su na sjeveru Njemačke Kiel i Bayern München. Bavarci su u jednosmjernom dvoboju protiv prvoligaškog debitanta upisali uvjerljivu pobjedu rezultatom 6:1.

Tek što su krenuli s centra, gostima je bilo potrebno 14 sekundi da načnu mrežu domaćina i započnu pohod k visokom slavlju. Domaći braniči nisu uspjeli otkloniti bezopasno dodavanje glavom Harryja Kanea do Jamala Musiale, a potonji nije propustio realizirati poklon protivnika i dovesti Bayern u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, zgoditak Musiale je treći najbrži gol Bavaraca u Bundesligi, a prethodno su ranije zabijali Giovanne Elber 1998. nakon 11, odnosno Lothar Matthäus 1986. nakon 13 sekundi. Pogodak 21-godišnjeg Nijemca pogledajte OVDJE.

Već u sedmoj minuti, riskantni pas Lewisa Holtbyja u prvoj liniji presjekao je Serge Gnabry te uposlio Kanea koji je mirno poentirao za 2:0. Šest minuta kasnije potpuni kolaps domaće obrane upotpunio je autogol Nicolaia Remberga. Musiala je sjajno prošao po desnoj strani, a povratna lopta u šesnaesterac nesretno se od 24-godišnjaka odbila iza leđa Timona Weinera.

Uoči odlaska na odmor, gosti su postigli i četvrti zgoditak. Lijepu akciju koju je započeo Manuel Neuer završio je Kane pogodivši od vratnice s ruba kaznenog prostora. U drugom poluvremenu, Bayern je umirio ritam utakmice. Ipak, do “petarde” na Holstein-Stadionu stigli su prvijencem Michaela Olisea, ovoljetnog pojačanja minhenskog kluba.

Domaćini su prvi udarac prema gostujućim vratima uputili u 47. minuti, a okvir gola tresli su u dva navrata. U konačnici, počasni pogodak u 82. minuti donio im je Armin Gigović na ubačaj Tymoteusza Puchacza.

Nova uzbuđenja nastavila su se u sudačkoj nadoknadi kada je Kane kompletirao večerašnji ogled hattrickom nakon što je realizirao kazneni udarac. Bio je to njegov četvrti gol sezone, a s tim se učinkom izjednačio s Andrejom Kramarićem na vrhu liste strijelaca.

Današnjim trijumfom, Bavarci su s maksimalnih devet bodova preuzeli vrh prvenstvene ljestvice te u sjajnoj formi očekuju otvaranje Lige prvaka idućeg utorka. U prvom susretu premijernog izdanja najelitnijeg klupskog natjecanja ugostit će zagrebački Dinamo.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano