Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Bivši igrač Hajduka sjajnim pogotkom donio pobjedu Sloveniji

Četvrto kolo Lige nacija odigralo se između Kazahstana i Slovenije u sklopu treće grupe Lige B. Na Central Stadionu u Almatyju Slovenci su odnijeli pobjedu rezultatom 1:0.

Prva opasnija prilika stigla je u 12. minuti. Tada je Islam Chesnokov uputio snažan udarac s poludistance prema sredini gola, no odlična reakcija Jana Oblaka je zaustavila pokušaj domaćina. Pet minuta kasnije opet su pokušali domaćini, Abat Aymbetov je pucao s ruba kaznenog prostora i pogodio prečku. Pukušali su i gosti prvi put u 23. minuti. Benjamin Šeško je pucao iz blizine prema donjem desnom kutu, a Igor Shaitsky mu je odlično obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije minute poslije pucao je i Andraž Šporar iz slične situacije, no domaći golman još jednom odlično reagira. U 41. Šeško je nadskočio domaću obranu, pucao glavom, a udarac prema sredini gola još jednom uspješno brani Shaitsky. Četiri minute kasnije pokušao je opet Šporar, ovaj put s ruba šesnaesterca, a udarac prema donjem desnom kutu opet brani kazahstanski vratar.

Drugi dio započeo je uletavanjem gledatelja na teren u 52. minuti, a tri minute kasnije dolaze gosti do vodstva. Erik Janža je proigrao Jana Mlakara koji je silovito otresao loptu od prečku u mrežu i fantastičnim pogotkom doveo Sloveniju u vodstvo, a pogodak možete pogledati OVDJE. Šeško se još jednom nalazi ispred gola u 63. minuti, ali je pogodio lijevu stativu.

U 70. minuti Mlakar se našao u opasnoj poziciji, no prebacio je cijeli gol i upropastio odličnu šansu za svoj drugi pogodak. Lev Skvorstov je pokušao izvan šesnaesterca u 90. minuti, no Oblak je još jednom obranio donji lijevi kut svoje mreže. Tri minute poslije Zhan-Ali Payruz je pucao glavom iz blizine, no poslao je loptu lijevo od gola. Nuraly Alip se isto našao u dobroj poziciji, pucao glavom, a loptu pod prečku skinuo je Oblak u petoj minuti nadoknade.

Kazahstanci su puno bolje ušli u utakmicu, no nisu iskoristili dobre šanse koje su im bile ponuđene i Slovenija je prekrasnim pogotkom zasluženo došla do pobjede.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano