Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Celtic na pogon Japanaca svladao Rangerse u Old Firmu

Bogati nogometni dan otvoren je najvećim derbijem škotskog nogometa između Celtica i Rangersa. Domaća momčad je na Celtic Parku slavila s 3:0 nastavivši tako niz od četiri prvenstvene pobjede na početku sezone.

Celtic je u 12. minuti poveo iz prve prave prilike. Nicolas Kühn je pobjegao obrani Rangersa i vratio za Kyoga Furuhashija koji zabija za 1:0. No, javio se VAR koji je poništio gol zbog zaleđa Kühna. Bila je to samo najava onog što je uslijedilo pet minuta kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alistair Johnston je pronašao prostor na desnoj strani i poslao loptu u sredinu. Tamo se poskliznuo stoper Rangersa Robin Pröpper te je lopta došla do Daizena Maede. Japanac je ostao miran i s desetak metara pogodio za erupciju oduševljenja na Celtic Parku.

POGODAK MAEDE POGLEDAJTE OVDJE

Utakmica se nakon toga primirila pa nismo vidjeli ništa vrijedno spomena sve do 37. minute. Ponovno je Johnston radio “dar-mar” na desnoj strani i poslao loptu u sredinu. Ona je naposljetku došla do Rea Hatatea koji je s nekoliko metara mogao birati u koji dio će gola poslati loptu. Ipak, Hatate nije dobro zahvatio loptu i ona je otišla daleko od gola.

Tri minute kasnije, Celtic je udvostručio vodstvo. Furuhashi je primio loptu na 25 metara od gola, okrenuo se i plasiranim udarcem svladao Jacka Butlanda. Vratar Rangersa nije bio najbolje postavljen te je olakšao posao Japancu, koji je to znao iskoristiti.

Konačnih 3:0 je u 75. minuti postavio Callum McGregor na asistenciju Daizena Maede.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano