Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Duplantis u dosad neviđenom natjecanju oborio svjetski rekord, uvjerljivo srušen rekord i na 3000 metara

Danas se u Poljskoj održao atletski miting Dijamantne lige u Šleziji gdje su oborena čak dva svjetska rekorda. I dok smo na rekorde Monda Duplantisa već i naviknuli, Norvežanin Jakob Ingebrigtsen je danas oborio 28 godina star rekord na 3000 metara.

Ingebrigtsen je utrku kompletirao za nevjerojatnih 7:17.55 minuta čime je rekord Kenijca Daniela Koemana star 28 godina od 7:20.67 otišao u prošlost. Na drugom mjestu je bio Berihu Aregawi s novim rekordom Etiopije od 7:21.28, dok je treći bio njegov sunarodnjak Yomif Kelejcha s gotovo preko 11 sekundi zaostatka za Norvežaninom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završnicu povijesne utrke pogledajte OVDJE.

Fenomenalno natjecanje smo gledali u skoku s motkom. Koliko je zapravo bilo dobro, pokazuje činjenica da su po prvi put u povijesti čak trojica skočila preko šest metara.

I dok su se Sam Kendricks te Emmanouil Karalis zaustavili na točno 6.00, nevjerojatni Mondo Duplantis je za jedan centimetar popravio svoj svjetski rekord postavljen na Olimpijskim igrama u Parizu pa sada novi rekord iznosi 6.26 metara. Njegov povijesni skok pogledajte OVDJE.

Komentari

Povezano