Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

(VIDEO) Dvostruka najbolja sportašica Crne Gore izjavom o grbu napravila skandal

Ovih dana Crnu Goru trese skandal kojeg je nepromišljenom izjavom stvorila dvostruka najbolja sportašica godine te zemlje. Riječ je o atletičarki i visašici Mariji Vuković.

Naime, Marija je gostujući u emisiji RTCG “Igram svoju igru” uoči Olimpijskih igara u Parizu za grb na zastavi Crne Gore rekla sljedeće: “Ne znam kako izgleda maskota, imamo li neku pomoć prijatelja? Medvjed, patka, kokoška… Ma, ova naša kokoška sa zastave”, izjavila je Marija i tako potresla svoju zemlju. To je izazvalo bijes njezinih sunarodnjaka jer nije znala ili se nije mogla sjetiti da se na grbu Crne Gore nalazi dvoglavi orao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je njezina isprika putem društvenih mreža:

Duboko se ispričavam zbog svoje nepromišljene izjave tijekom snimanja serijala Igram svoju igru. Namjera mi nije bila da povrijedim nečije osećaje, niti da ponizim grb zemlje kojoj s ponosom pripadam. Nadam se da ćete mi oprostiti ovaj nepromišljeni trenutak zbog kojeg se duboko kajem. Možete me osuđivati zbog moje brzopletosti i onog što sam izgovorila. Na to imate svako pravo. I priznajem da kao sportašica imam veću odgovornost prema izgovorenoj riječi, ali u jedno budite sigurni – nikada ne bih ni pomislila, a kamoli namjerno ponizila grb i zastavu svoje zemlje. A Crna Gora je moja zemlja. Ponižavajući nju, unizila bih i sebe”, napisala je Marija Vuković.

Kako je to izgledalo pogledajte u sljedećoj poveznici:

32-godišnja Vuković je rođena u Kninu te je dosad osvajala nagradu za najbolju sportašicu zemlje 2021. i 2022. godine, a 2022. godine je postala prva predstavnica Crne Gore koja je osvojila medalju na Europskom atletskom prvenstvu. Tada je u Munchenu osvojila srebro u skoku u vis.

Komentari

Povezano