Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Engleska potvrdila imenovanje Tuchela za izbornika

Thomas Tuchel (51) je novi izbornik engleske reprezentacije. Bivši trener Borussije, PSG-a, Chelsea i Bayerna preuzet će klupu Engleske od siječnja, a potpisao je ugovor na 18 mjeseci odnosno do Svjetskog prvenstva 2026. godine koje se igra u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

Tuchel se vraća u engleski nogomet nakon trofejnog razdoblja s Chelseajem koji je vodio do naslova europskog i svjetskog prvaka, a bio je uspješan i na elitnoj razini u Njemačkoj i Francuskoj. Osim toga, izabran je za UEFA-inog i FIFA-inog trenera godine 2021. kao priznanje za njegov rad u Engleskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovim dolaskom u FA završava opsežna potraga za novim izbornikom koja je započela u srpnju, neposredno nakon što su Tri lava ušla u finale EURA 2024. gdje su poraženi od Španjolske. Nijemac je nasljednik dugogodišnjeg izbornika Garetha Southgatea i preuzet će dužnost od Leeja Carsleya, koji je privremeno vodio reprezentaciju nakon što je Southgate ljetos podnio ostavku.

Izvršni direktor engleskog saveza Mark Bullingham rekao je: “Oduševljeni smo što smo angažirali Thomasa Tuchela, jednog od najboljih trenera na svijetu i Anthonyja Barryja, koji je jedan od najboljih engleskih trenera kao njegovog asistenta. Naš postupak zapošljavanja bio je vrlo temeljit. Prije EURA imali smo rezervni plan i točno zacrtali kvalitete koje ćemo tražiti od trenera. Otkako je Gareth dao ostavku, radili smo na grupi kandidata, sastali smo se s brojnim trenerima i ocjenjivali ih prema tim kriterijima.

Thomas je bio vrlo dojmljiv i isticao se svojom ogromnom stručnošću i porivom. Anthony je vrhunski engleski talent, a ima i međunarodno iskustvo s Republikom Irskom, Belgijom i Portugalom. U osnovi smo željeli trenerski tim koji će nam dati najbolje moguće šanse za osvajanje velikog turnira i vjerujemo da će oni upravo to i učiniti. Thomas i tim imaju jedinstven fokus na tome da nam pruže najbolju moguću šansu da osvojimo Svjetsko prvenstvo 2026.

Thomas Tuchel je rekao: “Jako sam ponosan što sam dobio čast voditi englesku momčad. Dugo sam osjećao osobnu povezanost s igrom u ovoj zemlji i već mi je pružila neke nevjerojatne trenutke. Imati priliku predstavljati Englesku velika je privilegija, a prilika za rad s ovom posebnom i talentiranom skupinom igrača vrlo je uzbudljiva.

Blisko surađujući s Anthonyjem kao mojim pomoćnim trenerom, učinit ćemo sve što možemo da Engleska bude uspješna, a navijači ponosni. Želim zahvaliti FA-u, posebno Marku i Johnu, na njihovom povjerenju i veselim se što ćemo započeti naše zajedničko putovanje.”

Komentari

Povezano