Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

(VIDEO) Farski Otoci u posljednjoj sekundi šokirali Norvešku i došli do povijesnog boda

Četvrtog dana Europskom prvenstva u rukometu je odigrano šest utakmica drugog kola prve faze natjecanja, a među aktivnim reprezentacijama bile su one iz skupina D, E i F.

U popodnevnom terminu u skupini D Slovenija je nadjačala Poljsku rezultatom 32:25 (20:14). Tijekom prvih 15 minuta igrala se izjednačena utakmica, a onda Slovenija radi seriju 8:2 i odlazi na 17:11. Slovenci su igrali vrlo žustro i borbeno u obrani, dok je u napadu najviše do izražaja došla kvaliteta Tilena Kodrina i Gašpera Marguča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Poljaci nisu imali rješenja za slovensku agresivnost u obrani i često su pribjegavali nerezonskim šutevima na silu. Ovim porazom reprezentacija Poljske je izgubila šansu za plasman u drugi krug.

Tablice omogućuje Sofascore

U večernjoj utakmici ove skupine sastali su se Norveška i Farski Otoci. Konačan rezultat je bio 26:26 (13:12) u nevjerojatnoj utakmici koja je apsolutna priča dana.

Farski navijači su priredili pravu rukometnu feštu, te 60 minuta gromoglasno bodrili svoju reprezentaciju priredivši i koreografiju sa zastavama: fantastičan prizor za tako malu zemlju! Na terenu su Farani pokazali kvalitetu i talent, a najviše su se istaknuli vanjski igrač Oli Mittun,  pivot Teis Horn Rasmussen, te organizator igre Elias Ellefsen a Skipagotu koji je zabio pogodak iz sedmerca u zadnjim sekundama. Iako su u zadnjoj minuti imali -2, Farani su prvo golom s krila smanjili zaostatak, a onda zahvaljujući presingu oteli loptu i izborili sedmerac za prvi povijesni bod na velikim natjecanjima

Drugo kolo skupine E otvoreno je susretom u kojem je Nizozemska deklasirala Bosnu i Hercegovinu 36:20 (17:7). Koliko je Bosna i Hercegovina bila u podređenom položaju svjedoči i činjenica da su „Zmajevi“ u prvih 20 minuta igre postigli samo tri gola. Bosna i Hercegovina je ovim porazom ispala iz daljnjeg natjecanja. U drugoj utakmici ove skupine Švedska je razbila Gruziju 42:26 (23:9).

U skupini F Portugal je pobjedio Češku sa 30:27 (13:7), dok je utakmica između Danske i Grčke očekivano pripala Danskoj 40:28 (20:13).

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano