Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Gorica nakon penala svladala Đakovo, Lokomotiva slavila velikim preokretom

Danas u 16:30 je započelo osam utakmica šesnaestina finala SuperSport Kupa Hrvatske u kojem je igralo i nekoliko prvoligaša. Niti jedna utakmica nije imala prijenos na televiziji, a samo jedan susret je imao prijenos na YouTubeu.

Jedina utakmica koja se prenosila je bio susret Gorice koja je igrala na gostovanju protiv četvrtoligaša. Riječ je Đakovu, klubu koji igra u 3. NL Istok. Iako igraju u četvrtom rangu hrvatskog nogometa, Đakovo se pokazalo kao ravnopravan suparnik te je utakmica u regularnih 90 minuta završila 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku produžetka je Gorica povela dalekometnim udarcem Mesaquea Djua kojem je to bio prvi start za Goricu. Portugalac je postigao pogodak za 0:1 u 92. minuti, a za Goricu je potpisao prošli tjedan. Do kraja susreta je Đakovo pokušalo poravnati rezultat, a to su uspjeli u 119. minuti kada je pogodak postigao stoper Mislav Dogan.

Nakon toga je susret otišao na penale gdje smo saznali koji klub će igrati u osmini finala. Na kraju je Gorica slavila 5:4 na penale jer je u posljendjoj seriji Dogan od heroja postao tragičar; njegov penal je obraio Karlo Žiger.

Pogotke i raspucavanje možete pogledati OVDJE.

Ostali prvoligaši su imali manje problema u svojim susretima u Kupu. Varaždin je svladao Gaj Mače rezultatom 2:1, a golove za Varaždin su postigli debitant Aleksa Latković i Marko Dabro koji je prekinuo svoj golgeterski post.

Slaven Belupo je na gostovanju kod Kustošije slavio 1:0. Jedini pogodak na susretu je zabio Ilija Nestrovski za pobjedu u debiju Maria Kovačevića na klupi Apotekara. Nestrovski je tako zabio svoj prvi pogodak nakon povratka u hrvatski nogmoet i potpisa za Slaven Belupo proteklog mjeseca.

Lokomotiva je na gostovanju kod Samobora gubila 2:0 nakon samo 17 minuta susreta, ali na kraju je ipak upisala pobjedu. Do poluvremena je dva pogotka postigao Duje Čop te je Marko Vranjković zabio jedan. U drugom poluvremenu je pitanje pobjednika riješio Robert Mudražija koji je u 55. minuti zabio za konačnih 2:4 i pobjedi Lokomotive.

U ostalim susretima je Rudeš svladao Pitomaču 2:1, a Dugopolje je rezultatom 1:0 bilo bolje od BSK Bijelog Brda. Bednja Beletinec je na svom terenu svladala Belišće rezultatom 3:0, a istim rezultatom je Slavonija svladala Oriolik. Bjelovar je na svom terenu bio bolji od Jaske te je pobijedio 4:0.

Komentari

Povezano