Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Gorica nevjerojatnom greškom obrane Slaven Belupa došla do pobjede

Posljednju utakmicu osmog kola SuperSport HNL-a odigrali su Gorica i Slaven Belupo. Utakmica je zbog vremenskih uvjeta odgođena sa subote na ponedjeljak. U uzbudljivoj utakmici za sve neutralne gledatelje Gorica je golom Martina Šlogara stigla do pobjede 2:1.

Prvu priliku na susretu imala je Gorica u 12. minuti. I to na kakav način. Luka Kapulica je ubacio na Marka Kolara čiji pokušaj škaricama sjajno u korner odbija Ivan Sušak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz tog kornera dogodio se jedan od najčudnijih golova u povijesti lige. Lopta se od Marija Maloče u visokom luku odbila u gol Suška, koji je ostao ležati na podu. To je iznenadilo sve pa i suca Antu Terzića koji je prvotno priznao pogodak. No, nakon intervencije VAR-a dosuđen je prekršaj na vrataru Slaven Belupa i ostalo je 0:0.

NESVAKIDAŠNJU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

U 28. minuti Gorica dolazi do vodstva. Michael Agbekpornu je nes(p)retno udario Kolara, a sudac Terzić je nakon još jedne intervencije VAR sobe pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Jurica Pršir, koji zabija za 1:0 domaćina.

Vodstvo Gorice bilo je kratkog vijeka. Dominik Martinović je samo dvije minute kasnije iskoristio groznu reakciju stopera Gorice i sjurio se prema golu Ivana Banića. Napadač Slavena je ostao miran i zabio za 1:1.

U 34. minuti Slaven je preokrenuo. Ponovno je obrani pobjegao Martinović, koji još jednom zabija. No, ovog puta je označeno zaleđe i ostalo je 1:1. Bilo je to sve od ludih prvih 45 minuta u Velikoj Gorici.

Odličan tempo nastavio se i u drugom dijelu pa smo prvu priliku vidjeli u 56. minuti. Bio je to još jedan okršaj na relaciji Sušak – Kolar. Napadač Gorice je još jednom pokušao s ruba kaznenog prostora, ali još jednom brani Sušak.

Samo dvije minute kasnije, Slaven Belupo je dobio kazneni udarac. Nakon duela Banića i Ivana Dolčeka sudac Terzić drugi put na utakmici pokazuje na bijelu točku. Na sreću za Goričane, Dolček je bio u zaleđu te nije bilo ništa od kaznenog udarca.

Isti protagonist je promašio veliku priliku u 66. minuti. Alen Grgić radi većinu posla i ostavlja loptu za Dolčeka. Njegov udarac iz neposredne blizine odlazi daleko preko gola. Teško je objasniti kako je Dolček uspio toliko promašiti.

Kada se činilo da je sve gotovo, Gorica je stigla do pobjede u trećoj minuti sudačke nadoknade. Sušak je nevjerojatno ispustio loptu koju je već imao u naručju. Ona je pala na noge Šlogara, koji zabija za 2:1.

Gorica je drugom pobjedom sezone skočila na sedmo mjesto s osam bodova. Slaven Belupo je ostao zakucan za dno sa samo četiri boda iz prvih osam kola.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano